PODROBNA ANALIZA SELEKTORA ĐORĐEVIĆA: O svakom igraču Portorika imao je da kaže ponešto!
Aleksandar Saša Đorđević, Foto: Beta/Branislav Božić

SVE ZNA!

PODROBNA ANALIZA SELEKTORA ĐORĐEVIĆA: O svakom igraču Portorika imao je da kaže ponešto!

Sale Nacionale ništa ne prepušta slučaju

Objavljeno:

Selektor Srbije Aleksandar Đorđević poručio je pred meč protiv Portorika u okviru druge grupne faze na Mundobasketu u Kini da respektuje narednog rivala, a to se moglo zaključiti i na osnovu njegovog hvalospeva u skeneru protivnika.

Đorđević je opisao kako su pokretač Portorika brzi plejmejkeri Rodrigez i Braun, kao i da imaju odlične šutere i nekoliko igrača koji atletski daju doprinos ekipi, koja ima karakter.

Aleksandar Đorđević - Sale Nacionale
Aleksandar Đorđević - Sale Nacionale foto: Starsport©

Posebno je istakao duel Portorikanaca protiv Irana.

- Način na koji su došli do ovde pokazuje da je u pitanju ekipa koja ima karakter. Ona utakmica sa Iranom se dogodi jednom u sto godina, gubili su dva i po minuta pre kraja čini mi se 14 razlike i uspeli su da izjednače i da daju koš za pobedu u poslednjoj sekundi. Imaju karakter, ima strast, atletiku...

Košarkaši Srbije
Košarkaši Srbije foto: STARSPORT/XINHUA

- Poznajemo ih iz kvalifikacione grupe u Beogradu 2016. godine. Podmladili su ekipu, imaju dva izuzetno brza i talentovana plejmejkera - Rodrigeza i Brauna, od njih sve počinje, jako su brzi s loptom i talentovani. Imaju tri igrača koji imaju sjajne šuterske sposobnosti, Uertas koji se iskristalisao kao najbolji igrač i ostali kao Bokman i Dijaz, koji pružaju podršku ispod koša. Klementea znamo iz Beograda, ima radničku ulogu. Mohika je igrač koji je doneo preokret protiv Irana, izuzetan šuter. Atleta je, i izuzetno interesantan igrač Pineiro na poziciji tri, koji atletikom može da odgovori, igraju usku odbranu, videćemo da nađemo određena rešenja u odnosu na njih - rekao je Đorđević.

Meč je na programu u petak od 10.30 ujutru uz prenos na nacionalnom servisu (RTS).

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.