ĐORĐEVIĆ POHVALIO KAPITENA I BOCNUO JOKIĆA: Ne smemo onako da reagujemo, to moraju da shvate!
Aleksandar Đorđević, Foto: Beta/Branislav Božić

nakon trijumfa

ĐORĐEVIĆ POHVALIO KAPITENA I BOCNUO JOKIĆA: Ne smemo onako da reagujemo, to moraju da shvate!

Srbija se kao prva plasirala u drugu fazu

Objavljeno:

Košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je danas selekciju Italije sa 92:77 (28:23, 22:19, 20:15, 22:20) u poslednjem, trećem kolu Grupe D Svetskog prvenstva u Kini.

Selektor Orlova, Aleksandar Đorđević izneo je utiske posle pobede u Fošanu.

- Ovo je treći dan da igramo protiv Italije u poslednjih 15 dana. Rekao sam i u najavi utakmice da je teško pobediti nekoga tri puta uzastopno, a naročito ne ovakav tim kao što je Italija, jer nema mnogo razlike u kvalitetu između nas. Oni konačno igraju kompletni, za razliku od naša prethodna dva duela. Imaju sjajne igrače, ponosni su, imaju sjajan individualni kvalitet, sjajni šuteri... Pogodili su neke neverovatne trojke imali su dobru realizaciju slobodnih bacanja. Mi smo se malo mučili da uđemo u naš ritam, ali nismo prestali da se branimo, nekoliko igrača se istaklo u defanzivi kao Lučić, koji se vratio. Kapiten Raduljica je preuzeo teret na svoja leđa u teškim trenucima ofanzivno.

Posebno je poručio da nije srećan izgubljenim loptama, ali i reakcijom na neke jake fizičke duele, što je verovatno bilo posvećeno Nikoli Jokiću, koji je patosirao Haketa u završnici meča.

- Nisam srećan greškama, reakcijom u nekim fizičkim duelima koji su se dogodili, to nije onako kako mi želimo da reagujemo, već želimo da reagujemo u košarkaškom smislu, fizički, ali na košarkaški način i to naši mladi momci moraju da shvate.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.