NAJVEĆA LUDNICA U KINI: Brazilci Ace Trice u poslednjim sekundama srušili Janisa i drugove!
Detalj sa meča Brazila i Grčke, Foto: Printscreen/Youtube

GRUPA F MUNDOBASKETA

NAJVEĆA LUDNICA U KINI: Brazilci Ace Trice u poslednjim sekundama srušili Janisa i drugove!

Iako su gubili na poluvremenu, Brazilci su pojačali tempo u trećoj deonici, preokrenuli i u poslednjih deset minuta potvrdili trijumf.

Objavljeno:

Košarkaši Brazila napravili su najveće iznenađenje i najveći preokret u dosadašnjem toku Mundobasketa.

U drugom kolu grupe F, Karioke Aleksandra Petrovića su savladale Grčku sa 79:78. Iako su gubili na poluvremenu sa deset poena razlike (40:30), Brazilci su pojačali tempo u trećoj deonici, preokrenuli i u poslednjih deset minuta potvrdili trijumf.

Grčka je odlično počela utakmicu, ali je posle faula u napadu Janisa Adetokumba Brazil prvi put poveo na meču sa 11:9. Heleni su se vratili na kolosek i dobili prvu deonicu sa 19:15, a drugi sa 21:15 i otišli na odmor sa plus deset - 40:30.

Brazil je otvorio treću četvrtinu serijom od 6:0 i uspeo da uhvati priključak, a poenima Garsije i da smanji na pola koša zaostatak. U poslednji period, brazilski košarkaši su ušli sa tri poena viška. Poveli su Grci pogotkom Slukasa u jednom momentu, ali su Karioke nastavile da rešetaju koš Helena. Na 35 sekundi do kraja, Printezis pogađa trojku za 76:76, a poenima Varežaa i Barbose, Brazil dolazi do prednosti - 79:76.

Na dve sekunde do kraja, Luzada pravi faul nad Slukasom pri pokušaju šuta za tri poena. Grčki reprezentativac je ubacio dva slobodna bacanja, a treće je skinuo Kristijano Felisio i tako doneo veliku pobedu Brazilcima.

Brazil su do pobede vodili Anderson Varežao sa 22 poena i deset skokova, a pratili su ga Markinjos sa 15, Aleks Garsija sa 13 i Leandro Barbosa sa 12 poena. U grčkom timu, Jorgos Printezis je upisao 20, Nik Kalates 16 uz sedam skokova i četiri asistencije, Janis Adetokumbo je zabeležio 13, a Slukas sedam poena.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.