DRAMA U ŠANGAJU, TURCI IMALI AMERE U ŠACI: Drim tim hteo da im pokloni pobedu, a oni sve upropastili!
Foto: Youtube / Printscreen

MUNDOBASKET

DRAMA U ŠANGAJU, TURCI IMALI AMERE U ŠACI: Drim tim hteo da im pokloni pobedu, a oni sve upropastili!

Neverovatna utakmica u Kini

Objavljeno: 17:01h

Košarkaši SAD savladali su reprezentaciju Turske u meču 2. kola Mundobasketa sa 93:92.

Amerikanci su trojkom Mičela i floterom Midltona došli do 79:74, ali je naturalizovani turski reprezentativac Skoti Vilbekin pogodio trojku, na šta se nadovezao Ersan Iljasova ulazom i popravljanjem promašaja Džedija Osmana na 12 sekundi do kraja meča za preokret i stanje na semaforu 81:79.

Posle tajm-auta Krisa Midlton promašuje trojku, Džejlen Braun hvata ofanzivni skok i lopta dolazi do Džejsona Tejtuma, koga faulira Osman na šutu za tri uz zvuk sirene. Igrač Boston Selktisa pokgađa dva od tri penala za dodatni period.

U dodatnih pet minuta su izabranici Ufuka Saridže imali 89:84, a onda su usledili momenti Kembe Vokera, koji je iz jedn-na-jedan situacija vezao pet poena. Zatim je Tejtum iz Kontre položio za vođstvo 91:89.

Smeli Čedi Osman je krenuo ka košu i izvukao koš uz faul za dododatno bacanje, hladnokrvno izvedeno.

Najbolji defanzivac Turske Doguš Balbaj krade loptu Majlsu Tarneru na poslednjih devet sekundi. Svirana je namerna lična greška nad njim, međutim penali mu nisu jača strana. Promašio je oba ni blizu.

Prilikom ubacivanja lopte za dodatni napad Smart faulira Osmana. I mladi lider Turske promašuje oba bacanja. Kontra na drugoj strani, Midlton fauliran i siguran na dve sekunde do isteka poslednje deonice.

Amerikanci su imali sreće.

Kris Midlton sa 15 i Kemba Voker sa 14 su bili najefikasniji kod SAD, za njima su Tejtum, Tarner i Heris sa 11 poena.

Ersan Iljasova je na drugoj strani dao 23, uz 14 skokova, Melih mahmutoglu je brojao do 18, Furkan Korkmaz do 15, a Džedi Osman do 15 poena.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.