AUSTRALIJA I LITVANIJA IDU U DRUGI KRUG: Senegal i Kanada igraju za prestiž!
Duel Australije i Senegala, Foto: Printscreen/Youtube

MUNDOBASKET, 2. kolo grupne faze

AUSTRALIJA I LITVANIJA IDU U DRUGI KRUG: Senegal i Kanada igraju za prestiž!

Mils je sa 22 poena bio najefikasniji u pobedničkoj ekipi

Objavljeno:

Reprezentacija Litvanije je ubedljivom pobedom nad Kanadom 92:69 osigurala plasman u drugu fazu Svetskog kupa u Kini.

Najefikasniji na pobedničkoj strani bio je Edgaras Ulanovas sa 15 poena i pet skokova. Njega je pratio Jonas Valančiunas sa 13 poena i osam uhvaćenih lopti.

Mantas Kalnietis se istakao sa 11 poena, četiri skoka i pet asistencija, a i Domantas Sabonis sa 10 poena, osam uhvaćenih lopti i četiri asistencije. Lukas Lekavičius je postigao 11 poena.

Kod Kanađana je najbolji bio Kajl Vilčer sa 24 poena. Kori Džozef je postigao 15 poena, uz po četiri uhvaćene i izgubljene lopte. Kem Birč je duel završio sa 12 poena i četiri skoka.

Plasman u drugu fazu Svetskog kupa iz grupe H su obezbedili Litvanija i Australija.

Australija je u prvom meču današnjeg programa na Mundobasketu slavila nad Senegalom rezultatom 81:68.

Na poluvreme se otišlo sa samo tri poena prednosti za Kengure, ali su u trećoj četvrtini ubacili u petu brzinu i uspeli da reše situaciju u svoju korist.

Peti Mils je sa 22 poena bio najefikasniji u pobedničkoj ekipi, a sjajan je bio i Džo Ingls sa 17 poena, 10 skokova i 9 asistencija.

Bivši centar Partizana Džok Lendejl nije imao svoj dan, pošto je meč završio bez poena.

Kod Senegalaca najefikasniji je bio Dalmeida sa 14 poena. Solidan je bio i Mohamed Faje iz Crvene zvezde sa 12 poena, ali samo dva u drugom poluvremenu.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Dominikanska republika je šokirala Nemce pobedom od 70:68, dok su Česi manje-više rutinski slavili nad Japanom sa 89:76.

Posle prvog poluvremena Nemačka je imala blagu prednost, ali je u nastavku posustala, Dominikana je povela pred sam finiš i do kraja meča ostala u prednosti. Viktor Liz sa 17 i Iloj Vargas sa 16 poena predvodili su Dominikanu do pobede, dok je kod Pancera Šreder sa 20 poena bio bolji od saigrača, ali nedovoljan za uspeh.

Nemačka je u prvom kolu izgubila od Francuske, Dominikanska Republika je bila bolja od Jordana posle šok završnice i produžetka, pa Nemci više nemaju izgleda za plasman u narednu rundu.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.