JAČE JE NA TRENINGU, NEGO PROTIV FILIPINA: Srbija pobedila s 59 razlike, dali smo 126 koševa
Nemanja Bjelica je bio najbolji na ovom meču, Foto: Dado Đilas

Mundobasket 2019

JAČE JE NA TRENINGU, NEGO PROTIV FILIPINA: Srbija pobedila s 59 razlike, dali smo 126 koševa

Sva dešavanja na ovom meču možete pratiti u "lajv blogu" na Espresu

Objavljeno: 15:35h

Brojala je Srbija do 126 protiv nedoraslih Filipinaca 126:67, koji su se svojski trudili da ne dožive katastrofu, ali nije to lako učiniti protiv prvog favorita Svetskog prvenstva.

Sve se znalo pre početka meča, a pretpostavljamo da više pršti na treninzima Srbije nego što je to bilo na ovom susretu.

Ono što je svakako najbitnije jeste da Nemanja Bjelica uđe u ritam pošto je zbog povrede kolena propustio prvi meč protiv Angole, a bogami ne da je uhvatio ritam, nego je "Profesor" ozbiljno spreman.

1 / 6 Foto: Dado Đilas

Takođe, izbegnuta je bilo kakva povreda nekog igrača što je najvažnije u ovim mečevima u kojima je pitanje samo s kojom razlikom će neka reprezentacija trijumfovati.

O meču i ne možemo mnogo da napišemo jer je to bila čista dominacija, osim u prvih nekoliko minuta koje su "Orlovi" odigrali pomalo smušeno u napadu i statično u odbrani.

Ponekada su u želji za atraktivnošću i timskom igrom i preterivali u kombinacijama, ali je sve to na jednom tajmautu rešio selektor Đorđević.

On je i iskoristio priliku da isproba neke taktičke zamisli i sa Raduljicom na četvorci, a Marjanović ili Milutinov su igrali petice.

Najefikasniji u našem timu je bio Bjelica sa 20 poena, Bogdanović je za 18 minuta postigao 17, Gudurić 12, Raduljica 13, Jokić i Micić po 11.

Statistika Srbije protiv Filipina
Statistika Srbije protiv Filipinafoto: Printscreen/www.fiba.com

U redovima Filipinaca dobra partija Si Džej Pereza sa 16 i Dalistana sa 15 poena.

Statistika Filipina protiv Srbije
Statistika Filipina protiv Srbijefoto: Printscreen/www.fiba.com

Naredni meč će biti daleko najteži do sada jer je protivnik Italija sa kojom ćemo se boriti za prvo mesto u grupi i prenos bodova u narednu grupu, koju ćemo formirati zajedno sa dve prvoplasirane ekipe iz grupe C.

Duel Srbije i Italije je na programu u sredu od 13.30.

Sva dešavanja na ovom meču možete pratiti u "lajv blogu" na Espresu.

40. minut - Kraj utakmice! Srbija je upisala više nego ubedljivu pobedu 126:67.

37. minut - Micić za Marjanovića i lagano zakucavanje. Srbija - Filipini 114:62.

34. minut - Trude se Filipinci da održe razliku ispod 50, ali im baš i ne ide. Đorđević isprobava sada kombinacuju sa Raduljicom na četvorci i Milutinovim na petici. Srbija vodi 106:55.

32. minut - I kako smo samo probili stotku. Rampa Marjanovića u odbrani, pa pas za Gudurića koji je sam istrčao kontru i brutalno zakucao za 101:50.

III ČETVRTINA

30. minut - Probili smo granicu od 50 razlike, a blizu smo i da prebacimo "stotku". Raduje sjajna igra Nemanje Bjelice u prvom meču posle povrede. Srbija vodi 99:48.

28. minut - Trojka Bjelice, pa lagano zakucavanje Micića za 93:46.

24. minut - Lepa asistencija Marjanovića za Bjelicu i novi poeni za naš tim. Srbija - Filipini 77:39.

23. minut - Nastavlja se serija poena Srbije, Filipinci još nisu postigli koš u drugom poluvremenu. Bogdanović je rešio da on malo zatrpava koš Filipinaca 73:35.

21. minut - Boban Marjanović prvi put na parketu na ovom meču, a Bogdanović trojkom započinje treću četvrtinu za okruglo 30 razlike - 65:35.

II ČETVRTINA

20. minut - Kraj prvog poluvremena! Naši košarkaši su za poluvreme ubacili preko 60 poena. Trenutni rezultat 62:35.

19. minut - Raste sada prednost naše reprezentacije laganim poenima koje postižu naši igrači. Sve smo bliži +30. Trenutno je 57:30.

17. minut - Odlična kombinacija Jovića i Raduljice za +20 za Srbiju - 50:30.

15. minut - Preteruju u pojedinim momentima srpski košarkaši u želji za atrakcijom i zbog toga imamo dosta neiskorišćenih napada. Pogodio je Jokić trojku da prekine seriju poena Filipinaca 44:28.

14. minut - Nova serija košarkaša Srbije, Bogdan pogađa trojku, pa Micić u kontri sjajno ostavlja loptu iza leđa na zakucavanje Jokiću. Srbija u vođstvu 39:23.

13. minut - Dobra solo partitura Vase Micića koji je najpre snažno zakucao posle prodora, da bi ukrao loptu u odbrani i onda preko glave je poslao u kontru Milutinovu koji snažno zakucava. Srbija vodi 34:19.

12. minut - Si Džej Perez je sa četiri uzastopna poena naterao Sašu Đorđevića da zatraži tajmaut. Ne dopada se selektoru statičnost i slabe kretnje u odbrani kod naših reprezentativaca. Rezultat je 30:19 za Srbiju.

I ČETVRTINA

10. minut - Dobrodošao na Svetsko prvenstvo, profesore. Bjelica postiže trojku u poslednjim sekundama prve četvrtine i to su mu prvi poeni na Svetskom prvenstvu. Srbija vodi 18:13.

9. minut - Posle serije poena Raduljice i Gudurića, Srbija ima vođstvo 25:14. Na terenu je i Nemanja Bjelica.

7. minut - Dolaza sada stvari na svoje mesto serijom Srbije 9:0, sevnula je trojka Simonovića i naši vode 19:11.

6. minut - Serijom poena Milutinova, od čega je bila jedna "alej up" akcija sa Jokićem i vraćamo se u vođstvo 11:9.

4. minut - E ovo je skroz neočekivano. Napravili su seriju 9:2 Filipinci, a trojkom Bleča stižu do prvog vođstva na meču 9:7.

3. minut - Sad Filipinci postižu četiri poena zaredom i smanju na 5:4.

2. minut - Odlično otvara meč Birčević serijom od 5 poena zaredom. Trenutni rezultat 5:2.

13.30 - Počela je utakmica. Srbija kreće sa petorkom Micić, Bogdanović, Lučić, Birčević, Milutinov.

13.22 - Pogledajte kakvu su atmosferu napravili srpski navijači ispred hale.

13.14 - U halu su stigli iz obližnjeg Gvangžua legendarni Dragan Stojković Piksi i Duško Tošić, kako bi pružili podršku srpskim košarkašima.

1 / 2 Foto: Predrag Gajić

13.05 - Ispred hale je ponovo fantastična atmosfera koju prave srpski navijači, a domaćini su odlepili prosto za njima. Prema rečima fotoreportera Kurira Kinezi su toliko oduševljeni da jure za srpskim navijačima kako bi se slikali, kao da su oni glavne zvezde na prvenstvu.

1 / 12 Foto: Dado Đilas

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.