NBA ŠOUTAJM NA MUNDOBASKETU: Australija razbila Kanadu, Lendejl veoma dobar! Ludilo na meču Dominikana - Jordan!
Lendejl postiže poene protiv Kanade, Foto: Printscreen/FIBA

DRUGI DAN MUNDOBASKETA

NBA ŠOUTAJM NA MUNDOBASKETU: Australija razbila Kanadu, Lendejl veoma dobar! Ludilo na meču Dominikana - Jordan!

Sjajna utakmica u okviru grupe H! I Brazilci slavili nad nezgodnim Novim Zelandom

Objavljeno: 12:58h

Košarkaška reprezentacija Australije savladala je Kanadu sa 108:92 i napravila značajan korak ka plasmanu u drugu fazu. U prijateljskim susretima pred dolazak u Kinu ove dve ekipe sastale su se dva puta i ostvarile po jednu pobedu, ali su Kenguri bili bolji kada je to bilo najvažnije.

Sjajno prvo poluvreme momaka iz Okeanije, u jednom trenutku imali su i 17 poena prednosti (52:35), ali su uporni Kanađani u trećoj četvrtini postigli čak 37 poena i nakon 30 minuta imali poen prednosti (77:76). Međutim, njihov napad je u poslednjih 10 minuta stao, do 38. minuta postigli su svega 6 poena, što je Australija iskoristila i stekla nedostižnu prednost.

Najefikasniji kod Australije bio je Metju Delavedova sa 24 poena i 6 trojki iz 10 pokušaja, Gulding je ubacio 16, a Mils 15 poena. Dvocifreni su bili i Ingls sa 13, Bogut sa 12, te Bejns koji je dodao 10 poena. Doskorašnji košarkaš Partizana Džok Lendejl pružio je sasvim solidnu partiju sa osam poena i šest skokova (sve poene dao u prvom poluvremenu).

U selekciji Kanade Kem Birč je bio najefikasniji sa 18 poena, Kori Džozef je ubacio 16, a Kevin Pengos 14 poena. Kevin Pengos je ujedno imao i 8 asistencija.

U drugom završenom meču dana, Brazil je sa 102:94 slavio nad Novim Zelandom zahvaljujući moćnoj trećoj četvrtini, u grupi smrti u kojoj se nalaze još i Crnogorci i Grci (igraju od 13.30).

U trećem meču Turska je dosta lagano slavila nad Japanom sa 86:67, ali četvrta utakmica između Dominikanske republike i Jordana bila je možda i najbolja u dosadašnjem toku Prvenstva.

Iako su momci sa Kariba vodili i sa dvocifrenom razlikom, na kraju su morali da grickaju nokte do poslednjeg napada, a Jordan je čak imao i šut za produžetak, ali je otvorena trojka promašena. Na kraju su Dominikanci slavili sa 80:76.

U tesnoj završnici je Viktor Lis sa linije penala bio precizan i Dominikana je upisala prvu pobedu. Lis je meč završio sa 15 poena, Vargas je imao 12, Ronald Roberts 11, a njegov imenjak Ramon 10.

Duverioglu je ubacio 34 poena uz deset skokova, uz njega se sa 24 poena se istakao Der Taker dok je 8 ubacio Ahmad Alhamarše.

Svi mečevi drugog dana Mundobasketa:

Kanada - Australija 92:108 Novi Zeland - Brazil 94:102 Turska - Japan 86:67 Dominikanska Republika - Jordan 80:76 13.30 Senegal - Litvanija 14.00 Grčka - Crna Gora 14.30 Češka - SAD 14.30 Francuska - Nemačka

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.