PREDSTAVLJAMO GRUPU G: Samo čudo može da se desi, a da Nemačka i Francuska ne prođu u narednu rundu!
Mundobasket - Grupa G, Foto: Profimedia, Ilustracija/Espreso.co.rs

espreso specijal

PREDSTAVLJAMO GRUPU G: Samo čudo može da se desi, a da Nemačka i Francuska ne prođu u narednu rundu!

Kao što ste prethodnih dana mogli da čitate na našem sajtu reprezentacije upoznajemo po grupama, a danas je na redu grupa G

Objavljeno: 20:31h

Sportska redakcija portala Espreso.co.rs vam predstavlja učesnike Svetskog prvenstva u košarci, koje počinje 31. avgusta i traje do 15. septembra.

Kao što ste prethodnih dana mogli da čitate na našem sajtu reprezentacije upoznajemo po grupama, a danas je na redu grupa G, u kojoj se nalaze Dominikanska Republika, Francuska, Nemačka i Jordan.

Mečevi iz grupe G će se odigrati u gradu Šendžen, koji se nalazi u pokrajni Guangdung na jugu Narodne Republike Kine. Šendžen ima status posebne ekonomske zone u Kini, a prema proceni ima oko 1.300.000 stanovnika.

FRANCUSKA:

Osvajač bronzane medalje na prethodnom Svetskom prvenstvu i ove godine spada u red favorita za osvajanje odličja. Iako ih niko ne stavlja u prvi plan, Trikolori mogu da iznenade svakog i stignu prilično daleko. Selektor Venan Kole računa na četvoricu NBA igrača, kao i na jednog od najboljih košarkaša na evropskom tlu - Nanda De Koloa. Zanimljivo za navijače Crvene zvezde je to što se na spisku Francuza nalazi i bivši igrač kluba sa Malog Kalemegdana - Matijas Lesor. Francuzi su na prvenstvu u Kini oslabljeni neigranjem Mormana i Ertela.

Plejmejkeri: Endrju Albisi (Andora), Frank Ntkilina (Njujork).

Bekovi: Nando De Kolo (CSKA Moskva), Evan Furnije (Orlando), Pol Lakomb (Monako).

Krila: Nikolas Batum (Šarlot), Aksel Tupan (Olimpijakos).

Krilni centri: Lui Laberi (Valensija), Amat Mbaje (Virtus).

Centri: Rudi Gober (Juta), Matijas Lesor (Unikaha), Vensan Poarije (Baskonija).

NEMAČKA:

U ovom rosteru ima igrača i sa NBA i sa evroligaškim iskustvom. Zanimljiv spoj je u pitanju, mogli bi da igraju lepu košarku, ali nekako po navici tražimo ime Dirka Novickog, koga naravno nema. I odmah "to nije to". Lider Pancera je NBA zvezda Denis Šreder, ali u sastavi Pancera ima veoma dobrih košarkaša kao što su Danijel Tajs, Johanes Vojtman ili Robin Bencing. Najveći uspeh Nemačke na Svetskim prvenstvima je osvajanje bronze u Indijanapolisu.

Plejmejkeri: Denis Šreder (Oklahoma), Maodo Lo (Bajern Minhen), Ismet Akpinar (Bešiktaš), Ajzak Bonga (Vašington).

Bekovi: Andreas Obst (Ulm), Nils Gifi (Alba Berlin).

Krila: Robin Bencing (Saragosa), Paul Cipser (San Pablo Burgos).

Krilni centri: Johanes Timan (Alba), Danilo Bartel (Bajern Minhen), Danijel Tajs (Boston), Maksimilijan Kleber (Dalas);

Centri: Johanes Vojtam (CSKA)

DOMIKANSKA REPUBLIKA:

Zajedno sa ekipom Jordana predstavlja autsajdere u grupi G, pa će se sve osim prolaza Nemačke i Francuske u drugu fazu smatrati svetskom senzacijom. Dominikanska Republika je jedna od najnižih reprezentacija na Svetskom prvenstvu, na kom su prvi put učestvovali davne 1978. godine, a ovo će im biti četvrti put da se nalaze na smotri najboljih selekcija sveta. Selektor im je Orlando Antigua, koji radi kao trener na Univerzitetu Ilinos. Najpoznatiji igrači ove reprezentacije su Baez i Rojas, koji sa prilično uspeha nastupaju u španskoj ligi.

Plejmekeri: Adris De Leon (MKS), Rigoberto Mendoza (Kapitanes de Arecibo), Žan Montero.

Bekovi: Viktor Luis (Lenones), Dagoberto Penja (Kafes), Gelvis Solano (Olmpiko).

Krila: Žuan Migel Seuro (Indions), Sadiel Rojas (Mursija).

Krilni centri: Ronald Roberts (Elan), Žuan Garsija (TAU).

Centri: Eloj Vargas, Eluis Baez (Kran Kanarija).

JORDAN:

Košarkaška reprezentacija Jordana će po drugi put u svojoj istoriji učestvovati na Svetskom prvenstvu u košarci. U Turskoj 2010. godine su debitovali na Mundobaksetu, gde su po ukupnom plasmanu bili pretposlednja selekcija na prvenstvu. Bili su u grupi sa nama, a Orlovi su ih pobedili sa 112:69. Neće se Jordan nikome skloniti sa parketa, ali deluje nezamislivo da ostvari pobedu protiv bilo koga na ovom turniru.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.