PLEJMEJKER SA DUŠOM MUZIČARA: Kako Stefan Jović svira, tako će i Srbija da igra!
Stefan Jović, Foto: Filip Plavčić, Starsport©, Ilustracija/Espreso.co.rs

espreso specijal

PLEJMEJKER SA DUŠOM MUZIČARA: Kako Stefan Jović svira, tako će i Srbija da igra!

Jović nije igrač od koga se očekuje da ima 20+ poena po meču, ali njegova uloga u timu Aleksandra Đorđevića je prosto nezamenjiva.

Objavljeno:
Blažo Komnenić

Povreda kapitena Srbije Miloša Teodosića uzdrmala je kompletnu domaću sportsku javnost pred ovogodišnje Svetsko prvenstvo u Kini, ali nema razloga za brigu, pošto je tu Stefan Jović.

Produžena ruka Saleta na parketu, neko ko je uvek bio u službi tima i čovek koji je sinonim za košarkašku inteligenciju biće verovatno prvi izbor selektora za poziciju plejmejkera.

Novi košarkaš Himkija iza sebe ima jednu od najboljih sezona u životu, što mu je i omogućilo da potpiše sjajan ugovor sa ruskim klubom. Plejmejker je prethodne dve sezone odigrao u minhenskom Bajernu i osvojio dve titule šampiona Nemačke, a tokom karijere igrao za Slogu, Radnički i Crvenu zvezdu, sa kojom je dominirao u Srbiji i ABA ligi. Minule sezone je u Evroligi prosečno beležio 8,3 poena i 4,6 asistencije po meču.

U reprezentaciji Srbije je od 2014. godine, a u svojoj trofejnoj vitrini ima tri srebrne medalje. Upravo je 2014. godine bio Đorđevićevo otkrovenje na Svetskom prvenstvu, kada nas je u finalu pobedila Amerika, a bio je neizostavni šraf srpske košarkaške selekcije u Riju 2016. i na Evropskom prvenstvu pre dve godine.

Stefan Jović biće mozak igre Srbije
Stefan Jović biće mozak igre Srbijefoto: Starsport©

Jović nije igrač od koga se očekuje da ima 20+ poena po meču, ali njegova uloga u timu Aleksandra Đorđevića je prosto nezamenjiva. 28-godišnji Nišlija je Saletov čovek od poverenja, gestikulacija njih dvojice na parketu govori da Jović u svakom momentu zna šta selektor očekuje od njega. Jedan pogled Đorđevića je dovoljan da Stefan zna kako da povede Orlove u sledeći napad.

Pored izuzetne košarkaške inteligencije Jovića krasi i sjajna defanzivna igra, asistencije su njegovo drugo ime, a neretko prodorom može da razbije svaku odbranu. Jedini mali nedostatak srpskog reprezentativca je nešto slabiji šut, ali daleko od toga da Jovke ne zna da pogodi kad je bitno, mnogo puta do sada je dokazao da ima ’kohones’, a Hrvati to najbolje znaju.

Sve gore navedene reference bi na fakultetu za košarku Joviću bile dovoljne za zvanje diplomiranog plejmejkera, međutim, on se ove godine sam pobrinuo za fakultetsko obrazovanje, pošto je diplomirao na Fakultetu za Sport Univerziteta Nikola Tesla i tako postao Trener u sportu.

Stefan Jović je poznat i kao sjajan gitarista. Zato imamo poruku za njega – sviraj najbolje što umeš, neka Srbija pleše po tvojim notama, pa da na čuvenom balkonu uz pesmu svi slavimo zlatnu medalju!

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.