SRBIJA SRUŠILA I FRANCUSKU: Jokić i Simonović režirali preokret za maksimalan učinak pred Mundobasket!
Košarkaši Srbije, Foto: Starsport

PRIPREMNI MEČ

SRBIJA SRUŠILA I FRANCUSKU: Jokić i Simonović režirali preokret za maksimalan učinak pred Mundobasket!

Sva dešavanja sa meča mogli ste da pratite na lajv-blogu na Espreso.co.rs

Objavljeno: 15:45h

Košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je Francusku sa 61:56 u prijateljskom meču u okviru priprema za Mundobasket u Kini koji počinje 31. avgusta.

To je bila poslednja pripremna utakmica Aleksandra Đorđevića pred takmičenje i deveti trijumf Orlova u prijateljskim utakmicama. Zahvaljujući pobedi nad Francuskom, Srbija je ostala jedina neporažena reprezentacija tokom pripremnog perioda.

Selektor Đorđević je odlučio da i na ovom susretu odmori tandem Sakramenta Bogdan Bogdanović - Nemanja Bjelica, a u igru nije ulazio ni Vladimir Lučić.

U prvih 20 minuta, Srbija je pokazala najslabiju partiju na pripremama.

Francuzi su bolje otvorili susret i četvrtom minutu poveli su sa 9:4. Srbija je u tri navrata uspevala da se spusti na -1, ali je Gober bio neumoljiv u napadu i čuvao prednost „trikolora“, a Francuska je nakon 10 minuta vodila sa 17:14.

„Orlovi“ su zaigrali daleko čvršće u odbrani na startu drugog kvartala: Prve poene su primili tek nakon tri i po minuta, ali napad nije ispratio dobru defanzivu, pa je Srbija uspela da stigne samo do egala (17:17, 19:19). Usledio je novi pad u igri Srbije, što je rezultiralo serijom Francuske od 9:2 i vođstvom 28:21. Tajm-aut Đorđevića nije trgao tim, Marjanović je zapao u nervozu, pa je rival imao devet poena viška na kraju prvog poluvremena.

foto: Starsport©

Srbija se probudila u nastavku. Na startu treće četvrtina, Francuska je stekla dvocifrenu prednost, ali je usledio odgovor Srbije od devet uzastopnih poena (Raduljica 6 i Micić prva trojka za naš tim na meču). Odgovor Francuske od 5:0, odmah je neutralizovan sa šest poena (trojku je pogodio i Raduljica), a Jović je u kontranapadu sa 2+1 doneo prvo vođstvo našem timu (41:40). Francuzi su trojkama uspeli da neutralizuju nalet srpskog tima i uspeju da sa prednošću od dva poena započnu poslednji period igre.

Ulazak Milutinova doneo je neku novu čvrstinu u igri Srbije pod košem, ali je Francusku držao šut za tri poena. Obe ekipe su dugo bile bez koša pri rezultatu 54:52 za Francusku i neverovatno je šta se sve nije prolazilo kroz obruč. Milutinov je sa penala prekinuo negativnu seriju i ušlo se u egal završnicu.

foto: Starsport©

A onda je stvari u svoje ruke preuzeo Nikola Jokić. Poeni i skokovi asa Denvera doneli su prevagu, a Simonović i Milutinov potvrdili su pobedu našeg tima.

Miroslav Raduljica bio je najefikasniji u našoj selekciji sa 13 poena, Jokić je dodao 10, a Marko Gudurić devet koševa. U redovima Francuske Nikolas Batum je ubacio devet, a Vinsent Poirie i Evan Furnije po sedam poena.

Sva dešavanja sa meča mogli ste da pratite na lajv-blogu na Espreso.co.rs

IV ČETVRTINA: Pobedila je Srbija!

Drama je bila u četvrtoj deonici pošto su se ekipe međusobno smenjivale u vođstvu, a prva se odlepila Francuska na plus tri - 54:51. Malo je falilo da dođe do tuče čiji bi akteri bili Gudurić i Okobo pošto je Francuz faulirao Srbina, ali je sve smirio Simonović. Dugo je na semaforu pisalo 54:52 za Francuze, a Srbi su imali festival promašaja sve dok nije fauliran Milutinov na 3:47 minuta do kraja koji je bio precizan sa linije slobodnih bacanja. Preokret je doneo Jokić koji je pogodio jedno slobodno bacanje za novu prednostv Srbije - 55:54. Isti igrač je pogodio trojku u sledećem napadu za 57:54. Poslednji napad je sve rešio pošto je Jović pogodio posle prodora za 60:54. Na kraju je rezultat bio 61:56 za Srbiju.

foto: Starsport©

III ČETVRTINA: Probudila se Srbija, biće drama u poslednjoj deonici

Srbija se probudila u trećoj četvrtini. Zahvaljujući Joviću koji je pogodio uz faul, Orlovi su izjednačili, a zatim i povela pošto je plej Srbije bio precizan i sa linije slobodnih bacanja za 41:40. Međutim, sa dve trojke Francuzi su ponovo poveli - 46:44. Usedila je igra koš za koša i na kraju je je treća četvrtina završena sa 48:46 u korist Francuza.

II ČETVRTINA: Srbija loša u prvom poluvremenu

Posle dva minuta bez poena na obe strane, Jokić je izveo sjajan potez i postigao prvi koš za Srbiju u drugoj deonici. Mubaje se prošetao kroz reket Orlova i pogodio uz faul za novu prednost Francuza od 22:19. Birčević je izveo možda i najlepši potez na meču kada je lupio "bananu" protivnika, ali ne deluju naši reprezentativci dobro za sada, pa tako previše grešaka u napadu i u odbrani imamo prilike da vidimo. Jokić smanjuje prednost tako što se lepo snalazi u reketu i poentira za 26:21. Furnije ubacuje svoj šesti poen za 30:21, ali Marjanović već u sledećem napadu zakucava Francuze i hvata priključak. Ali, na kraju prvog dela Francuzi odlaze na odmor sa +9 - 32:23.

I ČETVRTINA: Francuska ima prednost

Izjednačen početak utakmice. Francuzi su krenuli sa presingom na napad Orlova i stekli prednost u prvoj četvrtini. Đorđević je rotirao igrače, a protivnik je to kažnjavao poenima iz svih pozicija i u finišu prvog dela imaju prednost od 15:10. Marjanović je sjajno pronašao Birčevića koji je uleteo kao furija i lepo zakucao i tako smanjio razliku, da bi se Micić nadovezao poenima u narednom napadu i tako istopio vođstvo Francuza, koji su ipak uspeli da četvrtinu završe rezultatom 17:14 pošto je Marjanović promašio oba bacanja.

foto: Dado Đilas

12:30: Pogledajte zagrevanje srpskih košarkaša pred duel sa Francuskom.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.