SLAVNI ZORAN SAVIĆ ZNA KO SU LIDERI ORLOVA: Bogdan i Jokić su najbolji igrači ovog tima! Košarkaši vole Saleta!
Zoran Savić, Foto: Saša Pavlić Koky

NEMA DILEMU

SLAVNI ZORAN SAVIĆ ZNA KO SU LIDERI ORLOVA: Bogdan i Jokić su najbolji igrači ovog tima! Košarkaši vole Saleta!

Takođe je objasnio i kako je selektor Aleksandar Đorđević pridobio igrače i analizirao igru pojedinaca u taboru Orlova

Objavljeno: 13:39h

Slavni centar Zoran Savić istakao je da će Bogdan Bogdanović, Nemanja Bjelica i Nikola Jokić biti ključan faktor Srbije na predstojećem Mundobasketu u Kini.

Takođe je objasnio i kako je selektor Aleksandar Đorđević pridobio igrače i analizirao igru pojedinaca u taboru Orlova.

- Izgledamo iznenađujuće dobro za ovu fazu priprema uzevši u obzir kasnije priključivanje NBA igrača i povrede Tea i Milosavljevića. Treba da se uigramo, osim toga nema većih problema, mislim da smo među tri najbolje ekipe na svetu - rekao je Zoran Savić u intervjuu za Sportklub.

Kapiten Miloš Teodosić je lider ove generacije, ali se povredio tokom priprema pa se postavlja pitanje ko će biti novi vođa umesto njega, a tu su još Bjelica i Jokić.

- Bogdanović. Mislim da je to logično. I da je Teo tu, Bogdanović je najbolji igrač ove reprezentacije. Odlučio je mnogo utakmica igrajući za Partizan, stekao je iskustvo u Feneru, u osvajanju titula bio je zapažen igrač i dobio je košarkašku stabilnost sa godinama. U NBA su igrači fizički sposobniji i moraš da se prilagodiš tome jer ne možeš da radiš neke stvari koje si lako radio u Evropi. Dobra stvar je što nije izgubio košgeterski instinkt, a glavna stvar je glava – postao je rutiner, što je vrlo dobro. Bogdan ima pobednički mentalitet. Nisam mnogo razgovarao s njim, ali mislim da voli košarku i da uživa. Ja to volim da vidim. Bjelica je takođe digao nivo igre, dostigao je zrelost, možda su mu ovo igrački najzrelije godine. Protorip je moderne četvorke, ona je sada sekundarni plejmejker jer se preko nje otvaraju pasovi. Kod Jokića sve izgleda ležerno, govor tela mu je više američki, ali neverovatno poznaje košarku, sa Sabonisom i Divcem je možda najtalentovaniji dodavač kod centara u istoriji. Jokić može da pokrije četvorku bez problema u turnirskom sistemu takmičenja. On pravi razliku u igri leđima, što vrlo malo igrača danas čini u Evropi, udvajaće ga, a on je sposoban da kreira. Došao je dosta spreman za ovaj nivo priprema. Oni će biti vođe tima, taj trougao, svaka dobra ekipa funkcioniše po principu bek-krilo-centar - obrazložio je Savić.

Odlično Zoran Savić poznaje Aleksandra Đorđevića pošto mu je bio saigrač u reprezentaciji.

- Fenomenalna je stvar kako Saša insistira na kolektivnom duhu jer bez toga ne vredi ni veliki individualni kvalitet. Doneo je entuzijazam i energiju, a višak ili nedostatak energije prva je stvar koju igrači prepoznaju kod trenera. Stariji treneri znaju košarku mnogo više nego pre 30 godina, ali nedostaje im energija. Saša je ima, uz to i gaji dobar odnos sa igračima, igrači ga vole i veruju u ono što on priča i objašnjava. Kao igrač je bio vrhunski, kao trener je napravio fenomenalan rezultat sa reprezentacijom, nadamo se da sada može korak napred - dodao je Savić u razgovoru za sportski portal.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Sportklub)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.