URNEBESNA IZJAVA BOBANA PRED SP: Oprali smo veš i krenuli na dug put gde nas čeka jedan od najboljih trenera sveta!
Boban Marjanović, Foto: Starsport©

spreman je

URNEBESNA IZJAVA BOBANA PRED SP: Oprali smo veš i krenuli na dug put gde nas čeka jedan od najboljih trenera sveta!

Selektor Greg Popović znaće da izvuče najbolje od svakog igrača na tom rosteru - zaključio je najviši igrač srpske reprezentacije.

Objavljeno:

Košarkaška reprezentacija Srbije otputovala je u Kinu na Svetsko prvenstvo koje počinje 31. avgusta, a centar „Orlova“ Boban Marjanović govorio je za medije neposredno pre odlaska.

Srbija u Kinu odlazi bez ijednog poraza u pripremnim duelima, pošto je na Akropolis kupu u Grčkoj bila bolja od Italije, Turske i Grčke.

- Pre svega, očekuje nas dug put do Kine. Imali smo tek jedan dan da se oporavimo od puta u Grčku na Akropolis kup, operemo veš i da se spremimo za novo putovanje - rekao je kroz šalu Boban Marjanović.

- Čeka nas uzbudljiv turnir, baš kao što je i dosadašnji tok priprema bio interesantan. Očekuje nas velika borba u Kini, ali mislim da mi još nismo na nivou na kojem možemo da budemo – imamo još mnogo prostora za napredak. Za sada smo pobedili u svim mečevima tokom priprema, iako to ne mora mnogo da znači jer utakmice nisu takmičarske, ali pokazuje da mi svakom protivniku pristupamo veoma ozbiljno. To će biti slučaj i na turniru na kojem idemo ka najvišem cilju - dodao je centar Dalas Meveriksa.

Na kraju su novinari pitali Marjanovića da komentariše i potencijalni susret sa reprezentacijom SAD, koju su neki potcenili zbog brojnih otkaza.

- Generalno mislim da ne bi trebalo da komentarišemo protivnike, već da se bavimo sobom i uvek gledamo samo onaj tim protiv kojeg igramu u narednoj utakmici. Što se tiče SAD, svi znaju da su to fantastični igrači pod vođstvom jednog od najboljih trenera na svetu i niko ne bi trebao da ih otpiše na bilo koji način. Selektor Greg Popović znaće da izvuče najbolje od svakog igrača na tom rosteru - zaključio je najviši igrač srpske reprezentacije.

Marjanović je bio u sastavu tima koji je 2017. godine na Evropbasketu u Turskoj došao do srebrne medalje.

Srbija se na Mundobasketu nalazi u grupi D, u kojoj će igrati protiv Italije, Angole i Filipina.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.