LUČIĆ ISKRENO O SVOJOJ POVREDI: Nije baš dobra stvar...
Vladimir Lučić, Foto: Starsport©

OPTIMISTA

LUČIĆ ISKRENO O SVOJOJ POVREDI: Nije baš dobra stvar...

Srbija je u pripremnom periodu odigrala sedam pripremnih utakmica

Objavljeno:

Košarkaška reprezentacija Srbije igraće na Mundobasketu u Kini u grupi D protiv Angole, Filipina i Italije.

Povrede Miloša Teodosića i Dragana Milosavljevića su pomalo izbacile iz takta selektora Aleksandra Đorđevića uz glavobolju koju mu je zadala i povreda Vladimira Lučića.

Međutim, optimizam je prisutan.

- Mala ruptura je još tu, ali čeka se kako ću ja klinički da reagujem. Radio sam statički, u teretani i bicikl koliko sam mogao, jer ruptura ne dozvoljava bilo kakvo kretanje. Nije baš dobra stvar da se napravi pauza dve nedelje pred takmičenje. Nadam se da ću uhvatiti neki trenutak tamo da treniram i da ću biti spreman da na neki način doprinesem boljoj igri reprezentacije - rekao je Vladimir Lučić o svojoj povredi pred polazak na Mundobasket.

Vladimir Lučić i Nikola Milutinov
Vladimir Lučić i Nikola Milutinovfoto: Starsport©

Srbija je u pripremnom periodu odigrala sedam pripremnih utakmica, dve protiv Litvanije, po jednu protiv čačanskog Borca i Finske i tri na Akropolis kupu i zabeležila sve pobede.

- Izgledamo dobro. Selektor je najavio i da će za Akropolis kup i odmarati neke igrače. Bilo je dosta pripremnih utakmica i ima dosta povreda ne samo kod nas već i kod ostalih. Mislim da je sezona za nas koji igramo bila prilično duga i dolazi do premora materijala, ali činjenica da smo zabeležili sve pobede je dobra stvar da se stekne pobednički mentalitet sa novijom grupom ljudi od igrača. Vrlo je važno da se naviknemo da pobeđujemo i nadam se da ćemo nastaviti u ovom ritmu - dodao je Lučić.

Mnogo je otkaza pred Mundobasket, ali i povreda tokom pripremnog perioda što u pitanje dovodi i predstojeću sezonu u klubovima.

- Moramo gledati iz drugog ugla. Mislim da je nekima zdravlje i fizička sprema nekih osoba na prvom mestu i da oni prevashodno misle na sebe. Što se tiče NBA igrača, tamo možeš da kažeš da si umoran. Kevin Durent je pre nekoliko godina rekao da hoće da se odmori i nije imao nikakav pritisak javnosti. To je individualno mišljenje svih njih i mislim da dolazi od samog slušanja svog tela - dali je napor bio preveliki, da li imam vremena da se spremim za sezonu koja dolazi. Poznato je da je ovaj period priprema bitan za sezonu koja dolazi, kako spremiš telo i kakvu bazu napraviš - zaključio je Vladimir Lučić.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.