LEGENDA O ŠANSAMA SRBIJE PROTIV DRIM TIMA: Zašto ih ne biste pobedili! Vaši igrači su toliko puta išli u rat!
Džej Ar Holden smatra da Srbija može da pobedi reprezentaciju Amerike, Foto: Starsport©

Čuveni holden je oduševljen bogdanovićem

LEGENDA O ŠANSAMA SRBIJE PROTIV DRIM TIMA: Zašto ih ne biste pobedili! Vaši igrači su toliko puta išli u rat!

Posebno ističe da je oduševljen igrom Bogdanovića

Objavljeno:

Srbija može da pobedi Ameriku, ako dođe do njihovog duela na Mundobasketu u Kini! To nije mišljenje većine ovdašnje javnosti, već jednog Amerikanca, i to bivšeg košarkaša!.

Legendarni Džej Ar Holden, Amerikanac koji je igrao za rusku reprezentaciju i CSKA iz Moskve, dao je intervju za "Sport klub" u kome je govorio o šansama košarkaške reprezentacije Srbije na predstojećem Svetskom prvenstvu.

- Taj tim Srbije je mnogo puta već “zajedno išao u rat“, jedinstvo je tu izraženo i ekstremno su opasni, jedna od najboljih ekipa na SP. Osnovno je da se do završnice turnira dođe sa minimalno gubitaka, tj. da nema povreda, a Srbija ima dubok tim i među favoritima je. Sa time dolazi i pritisak, ali srpski košarkaši igraju sa pritiskom otkad imaju 17-18 godina, pa mislim da mogu sa time da se izbore - rekao je Holden.

Džej Ar Holden podseća koliko puta su zajedno 'Išli u rat' srpski košarkaši
Džej Ar Holden podseća koliko puta su zajedno "Išli u rat" srpski košarkašifoto: Starsport©

On je posebno istakao važnost Bogdana Bogdanovića za igru "Orlova".

- Mislim da taj momak ima priliku da uradi nešto posebno. Ima 26-27 godina, ulazi u zenit karijere, mada se u Evropi već smatra prekaljenim igračem pošto je dugo profesionalac. Mnogo mi se dopada njegova igra zato što se nije ograničio i ne može mu se prilepiti bilo koja etiketa - “šuter“, “kreator“, “dodavač“. On radi od svega pomalo, dopada mi se što može da igra na više pozicija – može da bude plejmejker, može da igra bez lopte, može da se pretvori u strelca… Može i samo da šutira, da izlazi iz blokova i da šutira, pre nego što se Teodosić povredio, to je bilo još potrebnije. Naročito je impresivno to što nema uočljivih nedostataka u njegovoj igri – neki bi rekli odbrana, ali i tu je napredovao. Njegov sam obožavalac – kada on uđe u igru, uzbuđen sam da vidim šta će se desiti i ostajem uz TV - poručuje Holden.

Bogdan Bogdanović je glavni igrač Srbije smatra Holden
Bogdan Bogdanović je glavni igrač Srbije smatra Holdenfoto: Starsport©

A onda je došao i do tog okršaja kome se mnogi nadaju - Srbija protiv Amerika za zlatnu medalju!

- Igrajući u Evropi naučio sam da u jednoj utakmici svako može da pobedi svakoga, kao što se i dešava na fajnal-foru. Zašto Srbija ne bi mogla da pobedi SAD? Imaju NBA igrače, čak i Ol-stara, još mnogo odličnih igrača kao što smo već rekli. Rekoh, kao na fajnal-foru – postoji favorit, ali on može da izgubi. To je jedna utakmica protiv dobrog tima, zato svi dolaze sa velikim nadama na turnir. Srbija je jedan od favorita i ne bi me iznenadilo ako uspeju da naprave iznenađenje. Ukoliko pobede u toj utakmici, ne bih to čak ni nazvao iznenađenjem jer su jako dobri.

Džej Ar Holden kaže i da favoriti gube
Džej Ar Holden kaže i da favoriti gubefoto: Starsport©

Holden se prisetio i igračke karijere i nekih srpskih košarkaša protiv kojih je igrao.

- Gledao sam i slušao o Predragu Daniloviću i njegovim sposobnostima, tu su i Predrag Stojaković i ostali, ali govoriću samo o onima protiv kojih sam lično igrao. Priča o velikim srpskim igračima ne može da se počne bez Dejana Bodiroge, neverovatan košarkaš. Izdvojio bih dalje Miloša Vujanića, koji je igrao u Partizanu, pa u Italiji – bio je đavolski dobar, bilo je zadovoljstvo igrati protiv njega. Zatim Igor Rakočević koji je bio izvanredan strelac, sećam ga se najviše iz Taukeramike, centar Krstić je bio prilično dobar. Teodosića sam uhvatio kada je bio mlad, još nije bio onaj igrač koji je sada, ali moglo se videti da je poseban - prisetio se Holden.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.