AKO STE MISLILI DA SU SLABI, PREVARILI STE SE: Amerikanci bolji od 'crvene furije'!
Ameri su savladali Špance, Foto: Youtube / Printscreen

pripremna utakmica

AKO STE MISLILI DA SU SLABI, PREVARILI STE SE: Amerikanci bolji od 'crvene furije'!

Amerikanci će odigrati dve prijateljske utakmice sa Australijom, 22. i 24. avgusta, a generalu probu za Mundobasket imaće protiv Kanade 26. avgusta

Objavljeno:

Košarkaška reprezentacija SAD odigrala je prvu od četiri planirane prijateljske utakmice u okviru priprema za predstojeći Mundobasket u Kini.

Izabranici Grega Popoviča, koji se juče suočio sa još jednim otkazom, nisu imali većih problema sa Španijom, a meč je završen pobedom Amerikanaca 90:81.

Amerikanci su do pobede došli šutirajući 55 odsto iz igre, odnosno 58 odsto za tri poena (11/19). Šansu je dobilo 13 od 14 igrača koliko je trenutno na pripremama, a nije igrao samo Markus Smart.

Najefikasniji je bio Donovan Mičel sa 13 poena, pratio ga je Kris Midlton sa poenom manje, dok su Kemba Voker i Džejson Tejtum ubacili po 11 poena. Džejlen Braun je postigao 9 poena, a Bruk Lopez i Majls Tarner po 8. Kod Španaca Mark Gasol je bio najbolji sa 19 poena, Riki Rubio je postigao 16 uz 7 asistencija i 5 ukradenih lopti, a dvocifren je bio i Serhio Ljulj sa 11 poena.

Meč je odigran u Anahajmu, a odmah posle utakmice selekcija SAD otputovala je u Australiju gde će nastaviti pripreme. Selektor Popovič potvrdio je da će pripreme nastaviti svih 14 igrača i da će naknadno donti odluku o prekobrojnom tandemu.

Amerikanci će odigrati dve prijateljske utakmice sa Australijom, 22. i 24. avgusta, a generalu probu za Mundobasket imaće protiv Kanade 26. avgusta.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.