KAKO ĆE RADONJIĆ DA VODI BAJERN PROTIV ZVEZDE?! Biće to specifično, sa mnogo emocija!
Dejan Radonjić, Foto: EPA/Lukas Barthtuttas

Drugi najtrofejniji trener ABA lige

KAKO ĆE RADONJIĆ DA VODI BAJERN PROTIV ZVEZDE?! Biće to specifično, sa mnogo emocija!

Trener Bajerna priznao je da zbog obaveza u nemačkom klubu nema previše slobodnog vremena

Objavljeno:

Trener košarkaša Bajerna Dejan Radonjić istakao je da mu je ABA liga, kao najkvalitetnije klupsko takmičenje na ovim prostorima, dosta pomoglo u njegovom razvoju, jer je od samog početka imao priliku da igra protiv izuzetno jakih ekipa koje su se takmičile u Evroligi i Evrokupu.

Crnogorski stručnjak je uz Duleta Vujoševića najtrofejniji trener u istoriji lige, sa tri osvojena prvenstva i dva puta je proglašen za najboljeg trenera u regionalnom takmičenju.

U prilog ide i to da je dok bio trener Budućnosti, ABA liga imala tri učesnika u Evroligi (Partizan, Cibona i Olimpija), a Hemofarm igrao finale ULEB kupa, što je sigurno uticalo na to da njegov rad bude stavljen na pravi test.

- Sigurno da je u pitanju veliki rad, posvećenost košarci, želja da dajem sve od sebe, a da su onda došli i rezultati - počeo je Radonjić i nastavio:

- Proveo sam dosta sezona u ABA ligi, što u Budućnosti, što u Zvezdi. Iako više nisam deo tog takmičenja i dalje je pratim. Dosta je ABA liga uticala na moj trenerski razvoj, bilo je tu dosta kvalitetnih ekipa, liga je dosta jaka, timovi su nastupali u evropskim takmičenjima, što Evroligi, što u Evrokupu. I kada podvučem crtu na dosadašnji rad, moram da istaknem da mi je ABA liga zaista dosta značila za moj trenerski rad, ali i napredak - poručio je Radonjić.

Dejan Radonjić
Dejan Radonjić foto: KK Crvena zvezda

Trener Bajerna priznao je da zbog obaveza u nemačkom klubu nema previše slobodnog vremena, ali se trudi da pogleda neki duel u regionalnom takmičenju.

- Neke utakmice u ABA ligi sam pogledao uživo, neke u odloženom prenosu. Mogu da kažem da je liga prethodne sezone bila dosta interesantna, ali isto tako vidim da se klubovi za sledeću sezonu ozbiljno spremaju, prave dobre timove, tako da ne sumnjam da će biti dosta zanimljiva, i sigurno sa dosta uzbuđenja. To je dobro za ligu, ali još bitnije za košarku na ovim prostorima - dodao je.

Radonjić dodaje da ABA liga može dosta da pomogne u razvoju mladih igrača.

- Evidentno da je veliki broj igrača izašao iz ABA lige i otišli su u jake evropske, i NBA klubove. Liga se pokazala kao odlična odskočna daska za mlade, dobra je za njihov razvoj i po tome je prepoznatljiva duži niz godina - zaključio je Radonjić. Crnogorski stručnjak stvara novi tim za novu sezonu I veruje da će napraviti kvalitetan tim koji će biti konkurentan u svim takmičenjima u kojim bude učestvovao.

- Trudićemo se da formiramo tim koji može da odgovori zahtevima kluba, a to je da ponovo budemo najbolji u Nemačkoj, ali istovremeno ostvarimo što bolji rezultat u Evroligi. Vidim da se sve ekipe ozbiljno pojačavaju, neko više, neko manje. Treba sačekati u kakvim sastavima će biti timovi, pa po tome da se rukovodimo - istakao je Radonjić.

Dejan Radonjić priznao je da će mu biti dosta čudno kad u Evroligi bude igrao protiv Crvene zvezde, sa timom sa kojim je nekoliko sezona domirao u ABA ligi.

- Sigurno će biti specifičan meč sa dosta emocija - prokomentarisao je Radonjić.

Bivši trener Budućnosti i Crvene zvezde osvrnuo se i na reprezentacije Crne Gore i Srbije koje uskoro očekuje Svetsko prvenstvo u Kini.

- Crna Gora je ostvarila fantastičan uspeh plasmanom na Svetsko prvenstvo u Kini, treba očekivati da će reprezentativci dati sve od sebe u svakom meču i pokušati da naprave što bolji rezultat i stignu do istorijskog uspeha. Postoji određena doza rasterećenosti, ali sa druge strane i motiv da se na što bolji način reprezentuje svoja zemlja. Srbija ima mnogo razloga za optimizam i nadu da će da osvoji medalju - zaključio je Radonjić.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.