OSETILA SE TENZIJA U POGLEDIMA IGRAČA SRBIJE! Orlovi su pobedili, ali Đorđević ima razlog da grmi!
Aleksandar Đorđević, Foto: Espreso.co.rs

TRIJUMF, ALI...

OSETILA SE TENZIJA U POGLEDIMA IGRAČA SRBIJE! Orlovi su pobedili, ali Đorđević ima razlog da grmi!

U prijateljskim mečevima Srbije i Litvanije ima svega sem prijateljstva

Objavljeno: 00:24h

Košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je Litvaniju u pripremnom meču za Mundobasket u beogradskoj Areni.

Izabranici Aleksandra Đorđevića su se mučili na početku i slavili posle preokreta, a problem je i povreda Miloša Teodosića.

- Nismo dobro počeli, ponovo igramo na početku bez energije, čuvamo je ne znam za šta. Igrače iz petorke moraju da shvate šta znači odbrana. Imamo problema i te neke stvari moramo da ispravljamo. Ipak, veče je bilo fantastično. Hvala publici, jako veliko, prijatno iznenađenje za sve nas - rekao je Aleksandar Đorđević posle utakmice.

U prijateljskim mečevima Srbije i Litvanije ima svega sem prijateljstva.

- Mnogo je ponosa u obe reprezentacije, mnogo titula, mnogo medalja. Ne postoje prijateljske na ovom nivou - dodao je selektor Srbije.

- Odbrana je loša i slabo pokretljiva kada nemamo adekvatnog igrača na poziciji pet. Ne dominiramo blokadama iako imamo visinu. Energija sa kojom smo ušli nije bila dobra, mora to jače, snažnije, sigurnije u sebe. Milosavljević i Lučić igraju tako kako nama treba. Imena su imena, ali kada se izađe na teren mora da se bori maksimalno. Osetila se tenzija i u pogledima igrača Srbije na početku, mislim da nam treba više utakmica protiv ovakvih protivnika. Verujem da ću u razgovoru sa igracima uspeti da je uklonim - rekao je Đorđević.

Osvrnuo se selektor i na sledeću utakmicu protiv Litvanije u gostima.

- Očekujemo još jednu bitku, očigledno da bez treninga nema ništa. Mi imamo 12 ili 14 reprezentativaca Srbije, mene ne zanima gde ko igra. Ja ih treniram i nastojim da oni zaborave šta i kako i da se fokusiraju na reprezentaciju. Kada bude bilo neophodno, pohvaliću. Ali treba svi da shvate.Kakav NBA, kakvo sve... Nama treba trening - rekao je selektor i dodao:

- Možemo mnogo bolje, ali i gore. Ja sam uvek zadovoljan, ali sve dolazi iz treninga. Ništa ne dolazi iz individualnih treninga, već timski. Trening je majka za sve nas. Sve što vidite kad ne ide, to je rezultat neuigranost. Ne može da ide tako lako. Utakmice će biti treninzi. Neke treninge ćemo izgubiti kroz putovanja, ali očekujem da kroz njih dođemo do nekog automatizma, bolje komunikacije i odbrane koja je bila na lošem nivou večeras - zaključio je Sale Nacionale.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.