SRBIJA SKUPO PLATILA POBEDU PROTIV LITVANACA: Bogdan i Jokić slomili goste, ali sve zanima samo šta je s Teom!
Nikola Jokić konačno opet igra utakmicu za Srbiju, Foto: Starsport©

NAPRED, PLAVI!!!

SRBIJA SKUPO PLATILA POBEDU PROTIV LITVANACA: Bogdan i Jokić slomili goste, ali sve zanima samo šta je s Teom!

Sva dešavanja sa ovog meča mogli ste da pratite uz naš lajv-blog...

Objavljeno: 23:53h

Neverovatna utakmica u Beogradskoj Areni, kao da je Mundobasket već počeo!

Srbija je ceo meč gubila od Litvanije, ali je na kraju slavila sa 72:68!

Međutim, veliku mrlju na meč bacila je povreda Miloša Teodosića u prvoj četvrtini. Kapiten Srbije je osetio bol u nozi, pa je napustio igru i odmah je prevezen u bolnicu na snimanje.

Odlučujuće poene na meču postigli su Bogdan Bogdanović u trećoj četvrtini, kao i Nikola Jokić u četvrtoj, dok su sudbinu Litvanije zapečatili Stefan Jović i Nemanja Bjelica na samom kraju.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Bogdan Bogdanović sa 16 poena, Nemanja Bjelica je imao 15, a Nikola Jokić 13 poena. Kod Litvanca Grigonis je postigao 18, a Kuzminskas 13 poena.

Srbiju za tri igra protiv Litvanije u Kaunasu gde putuje rano sutra ujutru. Posle toga idu na tradicionalni Akropolis kup u Grčku, na kom će igrati protiv domaćina, Italije i Turske. Potom se kreće u Kinu 20. avgusta, gde će reprezentativci imati poslednji tri provere – sa Italijom, Francuskom i Novim Zelandom.

Svetsko prvenstvo se igra od 31. avgusta do 15. septembra, a Orlovi su u grupi sa reprentacijama Italije, Filipina i Angole.

Bogdan Bogdanović
Bogdan Bogdanović foto: Starsport©

Srbija - Litvanija 72:68 (14:23, 20:17, 22:19, 16:9) Štark Arena, 18.150 gledalaca Sudije: Jovčić, Arsenijević, Pešić

Srbija: Teodosić (povredio se u prvoj četvrtini), Simonović, Bogdanović 18, Bjelica 15, Lučić 6, Milosavljević 3, Raduljica, Birčević, Jokić 13, Milutinov, Micić 5, Gudurić 2, Jović 4, Marjanović 6.

Litvanija: Kalnietis 4, Janavičijus, Sabonis 8, Geben 4, Jankunas 1, Valančijunas 5, Kuzminskas 12, Bedzijus, Gijedraitis, Grigonis 18, Lekavičijus 7, Butkevičijus 2, Ulanovas 4.

Sva dešavanja sa ovog meča mogli ste da pratite uz naš lajv-blog...

ČETVRTA ČETVRTINA! KRAJ! Srbija je pobedila sa 72:68 posle neverovatnog preokreta.

Odvojili su se opet Litvanci početkom četvrte deonice, ali se onda probudila još jedna zver u našem sastavu. Nikola Jokić je nastavio tamo gde je Bogdan stao, pa je miniserijom od 5:0 vratio Orlove na -2.

Opet su gosti otišli na +6, ali onda je Nemanja Bjelica ubacio trojku, da bi u narednom napadu iz odlične odbrane Stefan Jović smanjio na svega -1. To se desilo na dva minuta do kraja utakmice.

A onda - ASISTENCIJA BOGDANOVIĆA ZA JOKIĆA, ZAKUCAVANJE I PREDNOST SRBIJE OD 68:67! Još jedna odlična odbrana posle toga, pa gotovo ista akcija, samo je ovog puta zakucao Bjelica. U tom momentu bilo je 70:67!

Nikola Jokić
Nikola Jokić foto: Starsport©

TREĆA ČETVRTINA! 56:59! Naši su se potpuno vratili u igru - sjajnom igrom pre svih Bogdanovića, Lučića i Milosavljevića.

Tek u 23. minutu utakmice, Bogdan Bogdanović je pogodio svoju prvu trojku na ovoj utakmici, a onda je u narednom napadu ubacio 2+1 za svega -2. Litvanci su se trojkom odvojili na +5, ali je i Bogdan imao šta da kaže.

Njegova dvojka, pa trojka Dragana Milosavljevića, i Srbija se vratila u egal. Prvi put od 0:0! Košem još jednog njihovog bivšeg klupskog saigrača Vladimira Lučića, Srbija je došla do prve prednosti na utakmici. Otada, ušlo se u egal, a valja izdvojiti bananu Domantasa Sabonisa koju je lupio Bogdanu Bogdanoviću u momentu kada je Srbija mogla da se stabilizuje u prednosti. Nije to uradila, pa su se gosti vratili na +5, ali smo se slobodnim bacanjima vratili na jedan posed razlike.

Interesantan performans na poluvremenu. Žena-robot u Areni.

Žena-robot na poluvremenu utakmice sa Litvanijom
Žena-robot na poluvremenu utakmice sa Litvanijom foto: Espreso.co.rs

DRUGA ČETVRTINA! 34:40! Srbija je smanjila ogromnu prednost, ali nije uspela da preokrene. Bar za sada.

Orlovi su se konsolidovali posle početnog "blickriga" Litvanije, došla je do respektabilnog zaostatka od svega -7, ponajviše zahvaljujući seriji magičnog Nikole Jokića.

Od tog momenta, viđen je egal, pa se tako igralo koš za koš. Slab procenat naše reprezentacije u šutu za tri je možda i glavni krivac za takav razvoj situacije. Dobar je bio i Boban Marjanović, pa se može reći da nas je centarska linija "držala u životu" u prvom poluvremenu. Pogodak Vase Micića za tri na pola minuta pre kraja poluvremena doveo je Srbiju na svega -4, posle čega su Litvanci zatražili tajm-aut. Naši košarkaši i dalje nisu uspeli da "nameste" ruku, ali za to i služe pripremne utakmice.

PRVA ČETVRTINA! 11:23! Litvanci vode i mnogo bolje igraju za sada.

Litvanija je daleko bolje otvorila meč, povela sa 12:3 na početku. Tom rezultatu kumovale su neke nesvojstvene greške našem timu - Teodosićeve, Bjeličine, Lučićeve, na šta zaista nismo navikli. Posle prvog tajm-auta, na parketu se našao i Nikola Jokić, čiji je ulazak u igru propraćen velikim ovacijama. Međutim, ni to nije pomoglo našem timu, pošto su Litvanci trojkom došli do 15:3. Posle toga, dogodila se katastrofa, jer se povredio Miloš Teodosić, pa je morao da napusti parket i ode u svlačionicu sa bolnom grimasom. U jednom momentu, smanjili su naši košarkaši na 18:11, ali je Litvanija opet uspela da se odvoji na dvocifrenih 23:11.

20.28 - Evo i Nikole Jokića, toliko dugo smo želeli da vidimo ovu sliku! Podsetimo, Espreso.co.rs je prvi najavio da će Jokić igrati za Orlove!

Jokić u dresu Orlova
Jokić u dresu Orlova foto: Starsport©

20.03 - Evo kako protiče zagrevanje obe reprezentacije:

Srbija:

1 / 9 Foto: Espreso.co.rs

Litvanija:

1 / 5 Foto: Espreso.co.rs

20.00 - Naš reporter je stigao u Arenu, tako da sve što se bude događalo i pre samog početka meča ćete moći da pratite uz naš portal.

19.50 - Еvo delića atmosfere ispred najveće hale u ovom delu Evrope.

1 / 4 Foto: Espreso.co.rs

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.