AMERI ODRALI KSS ZBOG BOGDANA BOGDANOVIĆA: Tomašević otkrio koliko para smo morali da damo da bi igrao u Kini!
Dejan Tomašević i Aleksandar Đorđević, Foto: Espreso.co.rs

MNOGO NOVCA!

AMERI ODRALI KSS ZBOG BOGDANA BOGDANOVIĆA: Tomašević otkrio koliko para smo morali da damo da bi igrao u Kini!

Država i Ministarstvo su morali da pomognu u ovom slučaju

Objavljeno:
Uroš Marjanović

NBA timovi su nemilosrdni.

Da bi neki igrač iz najjače lige sveta igrao za reprezentaciju na Mundobasketu, Evrobasketu, Olimpijskim igrama, neretko se događa da matični Savez mora ozbiljno da odreši kesu.

Takav je ovoga puta slučaj sa Bogdanom Bogdanovićem, koji će, kao i uvek nastupati za svoju Srbiju na najvećoj svetskoj košarkaškoj smotri.

- Moram da se zahvalim Saletu Đorđeviću i svim košarkašima što su odlučili da se još jedno leto posvete što boljem rezultatu reprezentacije. Moram da objasnim stvari oko tog dodatnog osiguranja koje je KSS u četvrtak uplatio za Bogdana Bogdanovića. Vratiću se dve godine unazad. FIBA je preuzela na sebe odgovornost da plati osiguranje za NBA igrače. Nažalost, NBA i osiguravajuća kuća koja osigurava NBA igrače je zadržala mogućnost da za igrače koji su imali povredu u prethodnom periodu, ili neku operaciju, mora da se plati dodatno osiguranje. Bogdan je u aprilu prošle godine u aprilu imao operaciju, tako da smo zato mi morali da to platimo. Moram da istaknem veliku pomoć Zorana Radovića i Vlade Divca uspeli da smanjimo sa preko 300.000 dolara na 103.000 dolara prošle sezone. Nažalost, Bogdan se povredio na drugoj utakmici koju je igrao za nas, pa smo i očekivali da će biti potrebno platiti još. Bili smo primorani da i ove godine platimo 140.000 evra, što je za nas preveliki izdatak. Obratili smo se Ministarstvu sporta, Vladi i Predsedniku Srbije, na tome im veliko hvala. Deo novca je prebačen osiguravajućoj kući, tako da nemamo problema da Bogdan ili bilo koji drugi igrač igra u Kini - istakao je Tomašević veoma otvoreno.

+BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.