SRBIJA ZGAZILA FINSKU: Orlovi uspešno započeli pohod zvani Mundobasket!
Košarkaši Srbije dočekuju Finsku, Foto: Starsport©

prijateljski meč

SRBIJA ZGAZILA FINSKU: Orlovi uspešno započeli pohod zvani Mundobasket!

Sva dešavanja sa ovog meča mogli ste da pratite uz "lajv-blog".

Objavljeno: 08:57h

Košarkaši Srbije savladali su selekciju Finske pred punom halom u Zrenjaninu rezultatom 95:75 .

Ovo je bila druga pripremna utakmica Orlova pred Mundobasket, ne računajući meč protiv Borca iz Čačka i može se reći da su izabranici Aleksandra Đorđevića sa desetkom položili prvi ispit.

Najefikasniji su bili Marjanović i Jović sa po 12 poena, Milosavljević i Simonović su dodali po 11, Birčević je imao 10, a Lučić 9 poena.

Treba napomenuti da su se svi košarkaši upisali u listu strelaca.

foto: Starsport©

Poslednji pripremni duel u Srbiji, košarkaška reprezentacija odigraće u beogradskoj Štark areni u subotu od 21 sat, sa selekcijom Litvanije. Do meča sa Litvancima ekipi bi trebalo da se pridruže Nikola Jokić i Marko Gudurić.

Već u ponedeljak, 12. avgusta Srbija će biti gost Litvanije, a pre odlaska u Kinu, reprezentacija Srbije učestvovaće i na Akropolis kupu u Grčkoj.

Sva dešavanja sa ovog meča mogli ste da pratite uz "lajv-blog".

III ČETVRTINA

SRBIJA - FINSKA 78:60

Finska je imala seriju od 12:0, tri minuta naši reprezentativci nisu postlgli koš. Simonović i Marjanović su obeležili ovu četvrtinu. Prednost Orlova je ostala ista, a Đorđević daje šansu svim reprezentativcima podjednaku. Jović je najefikasniji sa 11 poena.

foto: Dado Đilas

II ČETVRTINA

SRBIJA - FINSKA 54:36

Kao što se i očekivalo, Orlovi su dodali gas i na poluvreme sa lepom prednošću od 18 razlike. Nije dugo služio šut Finsku, to su naši reprezentativci iskoristili raznovrsnom igrom i zasluženo vode u Zrenjaninu. Dragan Milosavljević igra odlično i najefikasniji je košarkaš na parketu u oba tima.

foto: Starsport©

I ČETVRTINA

SRBIJA - FINSKA 28:25

Izuzetno efikasna prva deonica meča u Zrenjaninu. Teodosić je razigravao saigrače, a raspoloženi za igru su Milutinov i Birčević koji je ubacio dve trojke na početku meča. Sa druge strane finski reprezentativci su ušli totalno rasterećeno u ovaj susret i imaju odličan procenat šuta. Iako su imali prednost od drugog dela prve deonice, Finci su u finišu poklekli pa naša reprezentacija na mali odmor ide sa +3.

foto: Starsport©

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.