ĐORĐEVIĆU ZAMERA SAMO JEDNU STVAR! Kalinić progovorio o izostavljanju iz reprezentacije: Pogodilo me je!
Nikola Kalinić kaže da zamera selektoru Đorđeviću samo jednu stvar, Foto: Dado Đilas

Nije to očekivao

ĐORĐEVIĆU ZAMERA SAMO JEDNU STVAR! Kalinić progovorio o izostavljanju iz reprezentacije: Pogodilo me je!

Srpski košarkaš dugo se nije zvanično oglašao oko vesti o kojoj je javnost pričala nedeljama

Objavljeno:

Prošlo je nekoliko nedelja od kada je selektor Srbije Aleksandar Saša Đorđević šokirao javnost odlukom da na pripreme reprezentacije ne pozove dvojicu do sada standardnih reprezentativaca Nemanju Nedovića i Nikolu Kalinića.

Kompletan košarkaški svet je bio iznenađen ovakvom odlukom stratega nacionalnog tima, ali je on kasnije objasnio svoju odluku.

Sada se po prvi put nešto podrobnije o svemu tome oglasio i sam Nikola Kalinić, koji je takođe bio iznenađen da ga nema na užem spisku od 18 igrača za Mundobasket u Kini.

Nikola Kalinić ističe da mu je žao što nije u reprezentaciji
Nikola Kalinić ističe da mu je žao što nije u reprezentacijifoto: Dado Đilas

- Kao i svakog mladog čoveka koji želi da se takmiči, pomalo me pogodilo izostavljanje sa spiska. Opet, kao neko ko je imao dugačku sezonu i već pet godina nema slobodno leto, dobio sam dva meseca nenadanog godišnjeg odmora. Postavio sam to kao situaciju u kojoj ne gubim - rekao je Kalinić za Bi-Bi-Si na srpskom.

On je istakao da poštuje odluku selektora, ali mu je zamerio jednu stvar - zašto mu pre objavljivanja spiska nije saopštio svoju odluku, već ga je pozvao tek nakon što je spisak objavljen.

U javnosti je provejavalo mišljenje da je krilo Fenerbahčea izostavljeno iz ove reprezentativne akcije zbog stvari koje nemaju veze sa sportom, već zbog svojih političkih stavova, pre svega o Kosovu.

Mnogi smatraju da je Nikola Kalinić izostavljen zbog iskazivanja svojih političkih stavova
Mnogi smatraju da je Nikola Kalinić izostavljen zbog iskazivanja svojih političkih stavovafoto: Dado Đilas

- Svako ima pravo, ali i obavezu da jasno izrazi mišljenje. Pogotovo mi, kao javne ličnosti, jer imamo veći auditorijum. Moramo da razmenjujemo mišljenja, možda to i najviše fali Srbiji u ovim vremenima. Ono što je najbitnije je da sam iskren prema sebi, da sam čist. Ako bude sreće da jednog dana i decu vaspitam na taj način. Malu sam cenu platio za satisfakciju koju imam - rekao je Kalinić.

On je poželeo reprezentativnim drugovima i saigračima sreću na predstojećem Svetskom prvenstvu u Kini, a kaže da ne zna da li su vrata nacionalnog tima za njega zatvorena.

- Sačekajmo sledeće leto. Sada sam se opet uverio da ne treba previše razmišljati unapred. Videćemo u kakvom ću biti psiho-fizičkom stanju - iskreno je priznao Kalinić.

Podsećamo da je selektor poručio da to što Nedovića i Kalinića nema ove godine na spisku ne znači da ne računa na njih u budućnosti.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / BBC)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.