NENAD KRSTIĆ PROGOVORIO O 'SLUČAJU MICOV' POSLE 5 GODINA: Kako je Sale Đorđević izbacio igrača iz reprezentacije
Saša Đorđević izbacuje Vladimira Micova iz reprezentacije, Foto: Starsport©

Šta se to desilo?!

NENAD KRSTIĆ PROGOVORIO O 'SLUČAJU MICOV' POSLE 5 GODINA: Kako je Sale Đorđević izbacio igrača iz reprezentacije

Bio je to tekstonski poremećaj i šok za sve u reprezentaciji, ali niko ništa nije smeo da kaže Saletu

Objavljeno: 12:02h

Ljubitelji košarke se dobro sećaju slučaja "Vladimir Micov" u košarkaškoj reprezentaciji Srbije od pre pet godina, kada je selektor Aleksandar Saša Đorđević iskusnog krilnog igrača izbacio iz nacionalnog tima maltene pred sam početak Svetskog prvenstva u Španiji.

Selektor Srbije je tada reagovao posle jedne prijateljske utakmice, pa je najpre oterao tadašnjeg igrača CSKA iz Moskve sa klupe za rezerve, da bi potom na konferenciji za novinare posle meča sa Novim Zelandom poručio da je "Micov završio sa reprezentacijom, makar dok je on selektor" i to i dalje traje.

Sada se po prvi put o tome oglasio i tadašnji kapiten nacionalnog tima Nenad Krstić, koji se prisetio tog događaja na pripremama za Mundobasket u Španiji.

- Situacija s Micovim bila je valjda nužna i neophodna da se desi. Pazite, on je meni prijatelj, ali mi to kao igrači gledamo na drugi način. Ne bih sada ulazio u detalje, niti te tračeve iz svlačionica, ali eto, to je definitivno nešto što se desilo kao tektonski poremećaj. Jer mi smo tada bili u situaciji da ‘prekosutra’ idemo na prvenstvo - ispričao je Nenad Krstić u serijalu "Zlatni momci" koji je posvećen predstojećem učešću Srbije na Mundobasketu u Kini.

Nenad Krstić se prisetio situacije kada je Đorđević izbacio Micova
Nenad Krstić se prisetio situacije kada je Đorđević izbacio Micovafoto: Starsport©

Kako sam kaže, Micov jeste bio njegov prijatelj i saigrač iz CSKA, ali sa selektorom nikada nije pričao o tome što se dogodilo, iako nije znao šta da uradi u tom trenutku.

- U tom trenutku niko to nije očekivao. Lično sam dobar prijatelj s Micovim, igrali smo zajedno u Moskvi i dobri smo drugari, ali jednostavno to je bila odluka selektora. Nisam nikada sa Saletom pričao na tu temu nešto duboko, nisam ni želeo, a i jednostavno nije moja stvar jer ja se uvek trudim da postoji relacija trener – igrač, i to je njegova odluka - dodao je Krstić.

1 / 4 Foto: Starsport©

Epilog je poznat, taj potez Đorđeviću je doneo potrebni autoritet, ali i jedinstvo ekipe koja je kasnije vrhunskim igrama i na iznenađenje celokupne svetske košarkaške javnosti, sa poluafirmisanim igračima stigla do svetskog srebra.

- I ja sam se u jednom trenutku pitao da li može da se napravi sastanak da se možda Micov izvini za to što je uradio. Iskreno, ne znam ni tačno šta je bilo. Ali Sale je to kategorički odbacio... Jednostavno, možda je bila potrebna trebalo neka šok terapija u tom trenutku, i on je odlučio tako. Ispostavilo se kasnije da je Kalinić dobio priliku i eksplodirao. Eto, to je neka pozitivna stvar koja se desila. Da li bi Micov igrao na istom nivou ili bolje? Možda bi, možda ne bi, ali to je Saletova odluka i šok terapija koja je urodila plodom sa ove tačke gledišta. Možda bi sve isto išlo, možda bi bilo gore s Micovim, ali tako se desilo i to je istorija - prisetio se Krstić.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.