PEĐA VERUJE U SALETOVE ORLOVE: Bićemo sjajni ovog leta! Tim sa Bogdanom, Teom, Jokićem i Bjelicom ide do medalje!
Predrag Stojaković, Foto: Printscreen/Youtube

PODRŽAVA ORLOVE

PEĐA VERUJE U SALETOVE ORLOVE: Bićemo sjajni ovog leta! Tim sa Bogdanom, Teom, Jokićem i Bjelicom ide do medalje!

Jedan od najboljih trojkaša u istoriji košarke istakao je kako više nema velikih razlika među ekipama

Objavljeno: 21:07h

Kako se bliži početak priprema košarkaške reprezentacije Srbije za Mundobasket tako navijači u Srbiji već zamišljaju izabranike Aleksandra Đorđevića sa zlatom oko vrata posle pobede nad SAD u finalu.

Do medalje je put dug i težak, a to odlično zna Predrag Stojaković.

- Dopada mi se talenat i hemija u ekipi. Toliko je mnogo kvalitetnih igrača u ekipi i radujem se što ću ih videti u Kini – mislim da imaju razlog da budu ambiciozni posle svega što su ostvarili prethodnih godina. Sa igračima poput Bogdanovića, Bjelice, Teodosića, Jokića i ostalih, može se otići daleko i vratiti se kući sa medaljom. Među najboljim timovima smo na svetu i bićemo sjajni ovog leta - rekao je Predrag Stojaković u intervjuu za sajt FIBA.

Jedan od najboljih trojkaša u istoriji košarke istakao je kako više nema velikih razlika među ekipama. Srbija će u Kini igrati u grupi D sa Italijom, Angolom i Filipinima.

- Biće jako zanimljivo takmičenje jer ima mnogo ekipa koje mogu da se bore za medalje i za titulu. Timovi poput Francuske, Kanade, Litvanije, ali i Australije i Španije mogu da dođu do postolja. Zabavno je videti kako je kompetitivnost porasla u svetu košarke. Nema lakih utakmica. Favoriti moraju da budu oprezni i da igraju protiv svakog protivnika sa velikim intenzitetom - dodao je.

Podsetio se Stojaković i Indijanapolisa 2002. godine kada je Srbija zahvaljujući njegovim trojkama slomila Argentinu u finalu.

- Igrali smo jako dobro. Imali smo izuzetno čvrstu odbranu i efikasan napad, bili smo jaki na obe strane terena. Nije bio lak zadatak osvojiti titulu, ali znali smo da možemo da doguramo daleko uz upornost, koncentraciju i naporan rad. Odbrana Argentinaca je bila baš intenzivna, igrali su ponosno i sa srcem, a takve ekipe uvek je najteže pobediti. Oberto je bio odličan, nosio je tim na svojim ramenima. Odigrali smo dobro u produžetku, gurnuli ih do granice njihovih sposobnosti i na kraju pobedili. Sećam se da smo svi osećali takvo olakšanje kada smo čuli poslednju sirenu, takav trenutak radosti, bilo je vrlo emotivno - zaključio je Predrag Stojaković u intervjuu za sajt FIBA.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.