ZAGORAC OTKRIO PLANOVE ZA SLEDEĆU SEZONU: Da li ove reči nagoveštavaju ostanak u Partizanu?
Rade Zagorac za Espreso, Foto: Beta/Branislav Božić, Ilustracija/Espreso.co.rs

POTENCIJALNI REPREZENTATIVAC ZA ESPRESO

ZAGORAC OTKRIO PLANOVE ZA SLEDEĆU SEZONU: Da li ove reči nagoveštavaju ostanak u Partizanu?

- Bila je ovo veoma izazovna sezona za sve nas - istakao je Rade za Espreso

Objavljeno: 15:57h
Aleksa Radosavljević

Od Radeta Zagorca se mnogo očekivalo kada je potpisao za Partizan. Krilni centar je došao kao veliko pojačanje, ali su ga prvenstveno povrede sprečile da zasija u punom sjaju.

Partizan je, s druge strane, osvojio jedan trofej, igrao finale Superlige Srbije i polufinale ABA lige, a u Evrokupu ga je pola koša (protiv Ritasa) odaljilo od odlaska u četvrtfinale.

Kako bi ti sumirao proteklu, tek završenu sezonu?

- Bila je ovo jako izazovna sezona za sve nas. Predsednik je pričao upravo o tome. Pre nekoliko godina to je izgledalo mnogo gore nego sada, ali ipak kao neku krajnju stanicu želimo više, želimo bolje. Jedan trofej je lepa stvar, ali mora više, Partizan treba da napada i ostale trofeje. Neki prioriteti postoje, klub definitivno raste - istakao je potencijalni reprezentativac Srbije.

Vidiš li crno-bele u Evroligi?

- Apsolutno. Kada sam dolazio, rekao sam da je neki krajnji cilj da Partizan ponovo postane standardan u Evroligi. To je kolektivna ideologija kojom se svi vodimo i meni je drago zbog toga. Svi rade ka tome, na snazi je veliki profesionalizam.

Koji su ti planovi u narednom periodu?

- Prvo je neophodan odmor, a posle toga svako od nas ima odgovornost da krene da se sprema, da pokuša da nadogradi neke stvari u igri, pa tako i ja. Posle odmora koji mora da usledi krenuću da se spremam sa trenerima za narednu sezonu, u kojoj se nadam da ću popraviti neke stvari - rekao je Rade i delimično nagovestio da bi mogao da ostane u ekipi crno-belih.

Mučili su te problemi sa povredama... Hoće li akcenat biti na tome da bolje spremiš mišiće, kako se to ne bi događalo?

- Imao sam dosta malera ove sezone, četiri puta su mi se događali. Nije tajna, to jeste neki akcenat, nadam se da će sledeće godine sve biti bolje.

Evropsko prvenstvo za žene počinje ovog četvrtka, kakvo je očekivanje od naših dama?

- Naravno, navijaću kao i svi ostali. Verujem da imamo dobru šansu, uvek igramo dobro, ta reprezentacija ima sreću jer funkcioniše kao celina od početka. Ja ću biti veliki navijač.

Rade Zagorac
Rade Zagorac foto: Starsport©

Muška reprezentacija u Kini. Šta očekuješ od kolega?

- Takođe očekujem napad na trofej. Mislim da ove godine imamo jako dobro jezgro. Sudeći po nekim informacijama, svi će se odazvati. Takođe, po onome što sam čuo iz medija, sve reprezentacije će biti dobre, ali ne sumnjam da možemo do kraja.

Koliko ti je teško pala četvrta utakmica protiv Crvene zvezde?

- Nijedan poraz ne pada lako, pa tako ni taj. Posebno jer je to bila poslednja stvar koja se desila u sezoni. Ipak, sve je to neki podstrek za naredne izazove koji nas čekaju i verujem da ćemo iz toga izaći jači. Ne mislim da je to samo floskula - istakao je Zagorac.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.