RAKOČEVIĆ PORED PEHARA KOJI JE OSVOJIO PRE 17 GODINA U INDIJANAPOLISU: Srbija može ponovo da osvoji ovaj trofej!
Igor Rakočević je kao igrač osvajao Svetsko prvenstvo, Foto: Adria Media TV

Veruje u Orlove

RAKOČEVIĆ PORED PEHARA KOJI JE OSVOJIO PRE 17 GODINA U INDIJANAPOLISU: Srbija može ponovo da osvoji ovaj trofej!

Potpredsednik KSS-a kaže da ne pamti da je u poslednjih 15-20 godina naša reprezentacija imala toliki potencijal u ekipi

Objavljeno:

Pehar Svetskog prvenstva u košarci je stigao u Beograd u okviru turneje pred početak takmičenja u Kini od 31. avgusta do 15. septembra.

Sa željom da se sredinom septembra ponovo vrati u Srbiju, ali ovog puta za period od naredne četiri godine, dočekan je u Knez Mihailovoj ulici.

Prezentaciji čuvenog trofeja "Džejms Nejsmit" koji pripada svetskom šampionu, prisutvovao je potpredsednik KSS-a, Igor Rakočević.

- Ovaj trofej puno vredi, simbolično. Momci koji su osvajali Svetsko prvenstvo i imali prilike da dodirnu taj trofej znaju kakav je to osećaj. Nadam se da će i naši momci koji ove godine igraju u Kini imati priliku za tako nešto - poručio je Igor Rakočević.

Potpredsednik KSS-a zadužen za mušku košarku je upravo jedan od onih koji su imali priliku da kao igrači osvoje ovaj trofej kada je sa reprezentacijom Jugoslavije trijumfovao 2002. godine na Svetskom prvenstvu u Indijanapolisu.

- Sećam se da je to bio neverovatan osećaj. Te pripreme su dugo trajale i sve je bilo neverovatno turbulentno. Gubili smo neke utakmice, na kraju smo imali i malo sreće da osvojimo taj trofej. Bilo je stvarno nezaboravno.

Reprezentacija Srbije ove godine će posle mnogo godina konačno imati sve najbolje igrače na okupu i jasno je da sam širi spisak moćno izgleda i svrstava nas u red prvih favorita za osvajanje pehara "Džejmsa Nejsmita", odmah uz Amerikance.

1 / 4 Foto: Espreso

- Imamo toliko dobrih igrača koji su već duži niz godina u istom trenažnom procesu, sa istim trenerom, ista timska filozofija, tako da vrlo su već dobro uklopljeni i čini se da možemo da imamo dve dobre ekipe koliko ima kvalitetnih kandidata. Selektor Đorđević će sigurno imati muke da izabere najboljih 12, ali to su one slatke muke, jer što više ima kvalitetnih igrača to je veća šansa da se napravi super tim. Ne pamtim stvarno da je prehodnih 15-20 godina ekipa imala potencijal koji ima ova ekipa sa igračima koji su u piku karijera, iskusni su, osvajali su trofeje i to treba iskoristiti.

Amerikanci ovog puta na spisku nemaju takve zvezde i takve vrhunske igrače kao što je to bilo prethodnih godina i čini se da bi ovog puta mogli i oni konačno da padnu.

- Ponekad je za njih bolje da nemaju te neke najveće zvezde, jer ako ih je previše u timu onda ne mogu da stvore dobru timsku hemiju, tako da ih ne treba potcenjivati - rekao je Rakočević.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.