NE MORATE NI DA GA NOSITE ZA KINU: Pehar Svetskog prvenstva stigao u Srbiju!
Pehar "Džejm Nejsmit" u Beogradu, Foto: Espreso

IOnako će da se vrati

NE MORATE NI DA GA NOSITE ZA KINU: Pehar Svetskog prvenstva stigao u Srbiju!

Za njega će se boriti srpski košarkaši u Kini

Objavljeno:
Uroš Marjanović

Pehar svetskih šampiona je stigao u Srbiju! Čuveni trofej "Džejms Nejsmit" za koji će se boriti srpski košarkaši na Mundobasket u Kini stigao je u Beograd.

Pehar koji osvaja pobednik Svetskog prvenstva se u okviru turneje pred Svetsko prvenstvo u Kini od 31. avgusta do 15. septembra, nalazi u srpskoj prestonici i građani imaju priliku da ga vide uživo i fotografišu se pored njega.

Pehar je tokom dana bio najpre izložen u "Kući košarke", a potom ispred Hrama Svetog Save, gde se pored njega slikao nekadašnji osvajač Žarko Paspalj.

1 / 21 Foto: Starsport©

Ipak, centralni deo prikazivanja je bio u Knez Mihailovoj ulici u popodnevnim časovima gde su brojni prolaznici imali prilike da se slikaju pored pehara koji je čak 5 puta tokom istorije osvajala reprezentacija naše zemlje.

Oni su rado pozirali pored pozlaćenog trofeja za koji verujemo da će se posle 17 godina ponovo vratiti u Srbiju i da će ga osvojiti Saletovi "Orlovi".

- Ovaj trofej puno vredi, simbolično. Momci koji su osvajali Svetsko prvenstvo i imali prilike da dodirnu taj trofej znaju kakav je to osećaj. Nadam se da će i naši momci koji ove godine igraju u Kini imati priliku za tako nešto - poručio je Igor Rakočević, potpredsednik KSS, koji je 2002. godine imao tu priliku da osvoji i podigne ovaj trofej.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.