BJELICA EMOTIVNO O REPREZENTACIJI: Hajde da se ne ložimo previše, razumem i one koji kažu 'neću, ne da mi žena'
Bjelica i Bogdanović, Foto: Dado Đilas

otvorio dušu

BJELICA EMOTIVNO O REPREZENTACIJI: Hajde da se ne ložimo previše, razumem i one koji kažu 'neću, ne da mi žena'

Na kraju dana, za reprezentaciju treba da igra onaj ko hoće i ne treba nikog da teraš - rekao bivši košarkaš Crvene zvezde

Objavljeno: 12:38h

Košarkaš Sakramento Kinga Nemanja Bjelica je u intervjuu za Alternativnu televiziju rekao da se veoma raduje predstojećem Svetskom prvenstvu u Kini i nada se da će reprezentacija Srbije biti kompletna.

- Ja razumem one koji kažu "ne mogu, ne da mi žena, hoću da budem s porodicom". Mi se uvek uhvatimo za to ko će propustiti ovo Svetsko prvenstvo. Sledeće godine kad taj bude igrao, svi će to zaboraviti. Ja ne verujem da postoji igrač koji ne voli da igra za reprezentaciju. Svako ko ne igra verovatno ima razlog i to mora da se poštuje. Na kraju dana, za reprezentaciju treba da igra onaj ko hoće i ne treba nikog da teraš - rekao je Bjelica i dodao:

- Stvarno volim da igram za reprezentaciju. To je zaista lep osećaj. Na kraju krajeva, mi smo jedna velika porodica. Krasi nas izuzetan timski duh i hemija unutar ekipe. Tu ne mislim samo na nas igrače i na stručni štab već i na ostale članove reprezentacije, medicinski tim i sve one koji daju svoj pun doprinos. Ljudi ih često zaboravljaju, a njihova uloga u svemu je nemerljiva.

Bjelica smatra da je naša reprezentacija zaslužila zlatnu medalju.

- Mi smo, igrački gledano na papiru, posle američke, najbolja reprezentacija na planeti. Svidelo se to nekome ili ne, ali ja mislim da je to tako. Imamo lepu priliku u Kini da napravimo uspeh. Najvažnije je da svi budemo na okupu. Žreb nisam gledao, ali računica je jasna - pobediš sve i igraš sa Amerikancima u finalu. Mislim da je naša generacija zaslužila da osvoji jednu zlatnu medalju, da li svetsko, evropsko ili olimpijsko, videćemo, ali hajde da se ne ložimo previše, nego da se okupimo i da sve krene kako treba. E sad, da li će to da bude svetska, evropska ili olimpijska to ćemo da vidimo. Poželeo bih da svi budemo na okupu i da osvojimo tu zlatnu medalju. Vodili smo razgovor Bogdan i ja sa Divcem i Peđom i pričali su nam o toj reprezentaciji, koliko je to na kraju i zabavno. Kratko traje, ali je nezaboravno - zaključio je Bjelica.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.