DRUGAČIJE VIĐENJE FIBINOG SISTEMA: Dobro je što daje šansu većem broju zemalja, a pozitivno je i za mlade igrače!
Pini Geršon u Hali Pionir, Foto: Adria Media TV

LEGENDARNI PINI GERŠON

DRUGAČIJE VIĐENJE FIBINOG SISTEMA: Dobro je što daje šansu većem broju zemalja, a pozitivno je i za mlade igrače!

- Srbija je pobedila, znao sam da će biti tako, ali nisam želeo to da vam kažem pre utakmice. Doduše, rekao sam Saši - istakao je legendarni Geršon

Objavljeno:
Uroš Marjanović

Legenda izraelske košarke, a sada generalni menadžer ove reprezentacije Pini Geršon, pričao je sa našim novinarom posle pobede Srbije nad njegovom reprezentacijom u Pioniru.

- Srbija je pobedila, znao sam da će biti tako, ali nisam želeo to da vam kažem pre utakmice. Doduše, rekao sam Saši - počeo je legendarni Geršon.

Kako vidite tim Srbije, imali smo dosta problema tokom ovih kvalifikacija?

- Kojih problema? Nedostajali su vam neki igrači ali verujem da na leto, kada vam stigne još 4, 5 igrača, biće to sasvim drugačija ekipa.

Šta mislite o ovakvom tipu kvalifikacija za Mundobasket?

- Dobro je što daje šansu velikom broju zemalja i dobra je šansa da se mladi igrači pripreme za naredne izazove. Kod nas u timu svi osim tri igrača imaju manje od 22 godine, što je za nas odlično iskustvo. Posebno kada se igra ovde, pred ovakvim navijačima i protiv ovakvog tima. Gledamo u budućnost i radujemo joj se - jasan je Geršon.

Gde je izraelska košarka u ovom momentu, prema vašem mišljenju? Šta mislite o mladom Avdiji, sinu legendarnog igrača Zvezde?

- Većina igrača je mlada, kapiten je stariji, ali dobar je za iskustvo tih mladih. Što se Avdije tiče, on ima 18 godina, može da igra i za juniore, i za mlađe od 20 godina na prvenstvu u Izraelu, gde branimo titulu, ne zaboravite. Sledeća generacija igrača biće nam veoma dobra - zaključio je ovaj prijatan razgovor sa našim novinarom legendarni izraelski košarkaški radnik.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.