OVO NIJE FER, ISPADA KAO DA IGRAMO ŠAH: Đorđević otvorio dušu posle najbizarnijih kvalifikacija u istoriji sporta!
Aleksandar Đorđević na meču sa Izraelom, Foto: Starsport©

SLAŽEMO SE SA SALETOM

OVO NIJE FER, ISPADA KAO DA IGRAMO ŠAH: Đorđević otvorio dušu posle najbizarnijih kvalifikacija u istoriji sporta!

- Čestitke igračima, imali su najteži posao u prethodne dve godine. Odgovorili su na sve izazove - istakao je selektor

Objavljeno: 18:53h

Selektor košarkaša Srbije Aleksandar Đorđević otvorio je dušu posle pobede nad Izraelom i obezbeđenog plasmana na Svetsko prvenstvo u Kini.

Đorđević je rekao da je novi sitem takmičenja promenio sva pravila i pretvorio košarku u partiju šaha.

- Čestitke igračima, imali su najteži posao u prethodne dve godine. Odgovorili su na sve izazove. Nije slučajno što je Gagi ovde pored mene na konferenciji, on je tipičan primer igrača iz srpske košarke i hvala mu. Nisam inače emotivan ali možda jeste takav trenutak. Niko nije razumeo koliko će biti teško, da su ova pravila u kvalifikacijama promenila sva pravila. Ovo nije fer – ovo je više igranje šaha, povrede, pravi kvalitet košarke su samo igrači a mi igrače nismo mogli da imamo. Kalendar ubija igrače pa i reprezentacije. Izraelci su nas dobili tamo ali nisam sumnjao u naše momke - rekao je Đorđević.

Osvrnuo se i na Dragana Milosavljevića.

- Milosavljevića najčešće vidite pored mene na konferenciji. Njega izaberem da sedi pored mene jer je nas je obojio svojim karakterom. Tipičan primer svim igračima koji se bave košarkom - šta znači rad, karakter, želja, volja, srce i velika odgovornost prema profesiji koja se zove košarkaški igrač. Kad bih vam rekao da se 2015. godine izborio za mesto na EP tako što je tri dana trenirao sa puknutim mišićem, nije hteo nikome da kaže, a onda je pauzirao 10 dana, ali se izborio. To vam dovoljno.

Publika u Pioniru
Publika u Pioniru foto: Starsport©

Strateg Orlova je pohvalio publiku, kao i uslove koje je imao nacionalni tim tokom kvalifikacija.

- Hvala fenomenalnoj publici, to nam mnogo znači, svima iz Saveza, ništa nismo imali da zamerimo. Imali smo putovanja sa čarterom samo da bi se igrači odmorili i doneli pobedu svojoj zemlji. Igrači, svi moramo da stavimo prst načelo, te povrede su opasne za njihovu karijeru. Ako se ookrenemo od prvog meča, pet igrača je doživelo povredu prednjih ukrštenih ligamenta u ove dve godine. Zašto je oporavak važan, njihova fizika je ono što će im ostati u karijeri. Igra nije bila previše bitna, bilo je akcija, igrači su uživali, to je ono čemu će ova selekcija težiti, da pored rezultata donese i lepu košarku. Bilo je pritiska, presije, stalo nam je bilo da idemo na SP. Svi smo radili najbolje da bismo došli do ovog rezultata. Kako kaže Matija Bećković - ćeraćemo se mi još.

Đorđević je potom stao u zaštitu Košarkaškog saveza Srbije, a sve zbog udara posle Kupa Radivoja Koraća od strane Nebojše Čovića.

- Ne potcenjujte nikoga ko radi u Košarkaškom sevezu Srbije. Niko, pogotovo u ovoj zemlji u kojoj svi radimo za dobrobit reprezentacije i osvajanje medalje. Ne sme niko-nikada da potceni KSS i sve što je izgrađeno ovih devet-deset godina. Niko! - dodao je Sale Nacionale.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.