SRBIJA BEZ JOKIĆA, BOBIJA I TEODOSIĆA DO DALJNjEG: Saopštena konačna odluka FIBE!
Teodosić i Jokić na Olimpijskim igrama u Riju 2016. godine, Foto: Dado Đilas

NEMA IZMENA

SRBIJA BEZ JOKIĆA, BOBIJA I TEODOSIĆA DO DALJNjEG: Saopštena konačna odluka FIBE!

Čelnici svetske košarke neće ili ne žele da čuju ljude iz struke

Objavljeno: 09:47h

Iako su brojni košarkaši koji nastupaju u NBA i Evroligi primorani da propuste kvalifikacione mečeve za Mundobasket sledeće godine u Kini, čelnici svetske košarke neće ili ne žele da čuju ljude koji rade u košarci.

Predsednik FIBA Orasio Muratore smatra da su kvalifikacioni prozori za Svetsko prvenstvo u Kini pokazali dobre rezultate.

- Pre ovog sistema bili smo jedini timski sport koji nije imao aktivnosti nacionalnih timova tokom godine, svi ostali uspešni timski sportovi su imali – fudbal, odbojka, rukomet, hokej na ledu... Igrači putuju svetom. Kada vidimo pune dvorane i radost na utakmicama kvalifikacija širom sveta i kada slušamo komentare igrača kako je lepo igrati pred domaćom publikom, a i i komentare onih koji su se povukli i koji nikada nisu mogli da igraju pred svojim navijačima... Sve to ukazuje na činjenicu da da smo ostvarili ono što smo želeli. Naš model je uspešan i nastavićemo tako - rekao je Muratore.

Orasio Muratore ne vidi ništa loše u kvalifikacionim prozorima
Orasio Muratore ne vidi ništa loše u kvalifikacionim prozorima foto: EPA/Cristobal Garcia

Za sada je odigrano pet od šest kvalifikacionih prozora. Bilo je mnogo iznenađujućih rezultata , a nijedna reprezentacija nije mogla da nastupi u najjačem sastavu zbog klupskih obaveza igrača. Svetsko prvenstvo u košarci na programu je od 31. avgusta do 15. septembra 2019. godine.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.