BIVŠI IGRAČ ZVEZDE JE LJUT: Iznenađen sam kako su se poneli prema meni! Doviđenja i ne zovite me više!
Ročesti i Omić, Foto: Dado Đilas

MNOGO JE LJUT

BIVŠI IGRAČ ZVEZDE JE LJUT: Iznenađen sam kako su se poneli prema meni! Doviđenja i ne zovite me više!

Slovenci su izgubili sve šanse za plasman na Mundobasket

Objavljeno:

Slovenački košarkaš Alen Omić frustrina je zbog odluka sa kojima se ne slaže sa Košarkaškim savezom Slovenije.

Šampioni Evrope su izgubili sve šanse da se kvalifikuju na Svetsko prvenstvo u Kini porazom od Ukrajine, a po svoj prilici, neće ih biti ni na Olimpijskim igrama u Tokiju ukoliko ne dobiju posebnu pozivnicu.

- Ne razmišljam puno o tome, to nije moj problem. Pazite, njima nedostaje mnogo igrača, mnogo dobrih igrača. Mislim da su ispali zbog toga. Neće igrati ništa sve do Evrobasketa 2021. Promenili su neke stvari kada su doveli Entonija Rendolfa. Od tada nisam u čestom kontaktu sa njima - rekao je Alen Omić za "Eurohoops".

Bivši košarkaš Crvene zvezde ne krije da je ljut na Savez, ali ne zna da li će se odazvati nekom pozivu u budućnosti.

- Da, ljut sam zbog te situacije. Bio sam iznenađen kada su doveli Rendolfa, jer sam ja dao dosta toga Sloveniji, tamo sam igrao i živeo, kupio kuću, sve sam dao Sloveniji. Sada me niko ni ne zove jer znaju da sam malo ljut. U nacionalnom timu mora da se desi neka promena. Pogledajte samo neke igrače, kao što su Luka Dončić i Klemen Prepelič, koji nisu u timu. Dobro, Dončić ne može da igra jer je u NBA. Međutim, evroligaški igrači bi igrali da su ih pozvali, možda Klemen Prepelič, Jaka Blažič... Moji crnogorski saigrači u Budućnosti žele da igraju za svoju reprezentaciju. Morao bih o tome da razmislim, jer sam iznenađen kako su se poneli prema meni. Potrebno je da se dese neke promene kako bih se vratio u reprezentaciju. Dobro sam igrao prošle sezone, bio sam u dobroj formi, a to nije lako. Moraju da se vrate još neki igrači - dodao je.

Iako je doprineo da se Slovenija plasira na Evropsko prvenstvo 2017. godine, nije učestvovao u kovanju zlata sa tog takmičenja.

- Nije lako predvideti šta će biti sa reprezentacijom Slovenije, moraju da se uozbilje. Kada se neko priključi reprezentaciji on mora tu i da ostane. Ja nisam neko ko želi da pobegne, igrao sam za nju osam godina, sve od mlađih selekcija do prvog tima. Igrao sam na Svetskom prvenstvu i Eurobasketu, imam iskustvo, ali nemam medalju. Doprineo sam toj ekipi, igrao sam u kvalifikacijama 2016. i onda je došao Eurobasket i ja sam ispao iz sastava. Zašto? Da nisam igrao u kvalifikacijama to bi bilo okej, bez problema. Međutim, doprineo sam reprezentaciji i tome da se plasira na Evropsko prvenstvo. To je bila odluka stručnog štaba i ljudi iz saveza - izjavio je Omić.

Bivši slovenački reprezentativac ne krije da je bilo kontakta sa novim selektorom Radom Trifunovićem.

- Poštujem trenera, pričao sam sa njim o tome šta se desilo prošle godine. Spreman sam da igram za njega, ali samo za njega. Pričao sam sa Prepeličem i on mi je pozvao da igramo za reprezentaciju. Pozvao sam trenera i rekao mu da to i želim, kao i da sam zaboravio sve što se ranije desilo, samo da bi me on pozvao deset dana kasnije da mi kaže da oni imaju druge planove i da planiraju da vrate Rendolfa. Kada sam to čuo rekao sam im: 'Hvala, doviđenja, ne zovite me više'. To nije trenerov problem, znam ja čiji je. Kada se Prepelič i Blažič vrate, tada ću se vratiti i ja - zaključio je košarkaš.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.