SLOVENCI UMALO DA UNIŠTE CRNOGORSKE SNOVE! Hrvati u paklu, hoće li iko iz ex-Yu igrati na Mundobasketu?
Hrvati u bedaku, Foto: Reuters

KVALIFIKACIJE ZA SP U KOŠARCI

SLOVENCI UMALO DA UNIŠTE CRNOGORSKE SNOVE! Hrvati u paklu, hoće li iko iz ex-Yu igrati na Mundobasketu?

Interesantno veče širom Evrope

Objavljeno: 22:17h

Aktuelni šampion Evrope Slovenija (koja je već ispala i neće ići na SP) nije uspeo da zaustavi Letonce i tako olakša Crnoj Gori put ka Svetskom prvenstvu. Rezultat je bio 82:77. Inače, Crna Gora je bila bolja od Turske na domaćem terenu rezultatom 71:66 i na taj način anulirala taj trijumf Letonaca izjednačivši se s njima, a prišla Turskoj na tabeli, pa ćemo u grupi I gledati veliku dramu na poslednja dva meča.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Letonci su do veoma važne pobede stigli nakon preokreta u drugom poluvremenu nošeni sjajnom partijom Janisa Blumsa koji je ubacio 28 poena (4 skoka). Dairis Bertans postigao je 18 poena (5 skoka, 4 asistencije), a Martins Meiers ubacio je 16 poena i zabeležio 13 skokova. U poraženom sastavu odličan je bio Matic Rebec sa 27 poena, 6 skokova i 7 asistencija, a pratili su ga Gregor Horvat i Edo Murić sa po 12 poena.

Što se meča između "Đetića" i Turaka tiče, najbolji je bio Nikola Ivanović sa 21 poenom uz tri asistencije. Pratili su ga Bojan Dubljević sa 17 poena i 12 skokova i Blagota Sekulić sa 13 poena. 11 je dodao Ognjen Čarapić.

U poraženom sastavu pokazali su se Semih Erden i Doguš Balbaj sa po 14 poena, 13 je dodao Skot Vilbekin, da bi još jedini dvocifreni bio Džejms Metedžen Birsen sa deset. Ostali su razočarali.

Hrvati su sami sebi otežali put ka Mundobasketu 2019 ubedljivim porazom u Litvaniji rezultatom 62:79. Sada je gotovo pa nemoguće da se "kockasti" plasiraju na završni turnir.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Miro Bilan je zaustavljen na 12 poena i 3 skoka, a uz njega su do dvocifrenog poenterskog učinka stigli još samo Tomislav Zubčić (11 poena, 5 skokova) i Jakov Mustapić (10 poena, 6 skokova, 3 asistencije).

U selekciji Litvanije najefikasniji je bio Renaldas Seibutis sa 15 poena i 5 skokova, a pratili su ga Martinas Ehodas (12 poena, 10 skokova) i Rokas Gedraitis (10 poena, 3 skoka).

Što se onih koji su se plasirali tiče, Španiji je to pošlo za rukom, postavši 12. selekcija koja je obezbedila učešće na završnici u Kini 2019. godine.

Rezultati (nedelja):

Mađarska - Holandija 91:86 Slovenija - Letonija 77:82 Španija - Ukrajina 72:68 Litvanija - Hrvatska 79:62 Crna Gora - Turska 71:66 20.15 Poljska - Italija

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.