NE TREBA LETETI NA KRILIMA PROŠLOSTI I BITI NEREALAN: Đorđević zna šta nam je činiti pred derbi sa Grcima!
Aleksandar Đorđević, Foto: Espreso.co.rs

TIŠINA, legenda priča

NE TREBA LETETI NA KRILIMA PROŠLOSTI I BITI NEREALAN: Đorđević zna šta nam je činiti pred derbi sa Grcima!

- Nadam se da to neće biti prepreka u psihičkoj pripremi za meč, pošto smo fizički okej. Nadam se i da će publika doći u najvećem broju da nas podrži - kaže proslavljeni srpski košarkaš, a sada selektor nacionalnog tima

Objavljeno:
Uroš Marjanović

Košarkaška reprezentacija Srbije igra jedan od odlučujućih duela za plasman na Mundobasket 2019. protiv Grčke u ponedeljak od 18 časova, a pred taj meč sa novinarima je razgovarao Aleksandar Đorđević, selektor našeg nacionalnog tima.

Kako je ekipa reagovala na poraz od Izraela?

- Reagovala je jako dobro, kao i uvek. Uvek znamo gde smo grešili, izanalizirali smo stvari, porazgovarali kako uvek i radimo, pa smo posle jučerašnjeg treninga oporavka danas opet na treningu da napravimo pripreme pred narednu utakmicu sa Grcima. Treba zaboraviti Izrael i nama je za nauk, kako bismo izvukli pouke za sledeći put kad budemo igrali sa Izraelom. Grčka je potpuno rasterećena i dolazi sa drugom reprezentacijom, da tako kažem, sa igračima puni želje za dokazivanjem. Na nama je da odreagujemo, da velikom željom i borbenošću dođemo do rezultata - rekao je Đorđević okupljenim novinarima.

Aleksandar Đorđević
Aleksandar Đorđević foto: Beta/Dragan Gojić

Ima li sada pritiska na igračima jer moraju da pobeđuju?

- Nema, svi smo mi oguglali na to. Nadam se da to neće biti prepreka u psihičkoj pripremi za meč, pošto smo fizički okej. Nadam se da će publika doći u najvećem broju da nas podrži. Ona uvek prepozna momenat i uvek je tu da pomogne. Izuzetno smo im zahvalni i nadam se da ćemo na najbolji mogući način da im se odužimo.

Kakav je zdravstveni bilten?

- Svi su zdravi, a sa nama rade i Stefan Jović i Vasilije Micić, koji se juče pridružio. Sve je ok, nemamo nikakve probleme.

Da li je Đorđević očekivao da će biti ovako teško?

- Ako se sećate šta sam pričao, znate da jesam. Čim smo videli s kim se ukrštamo, rekao sam da će utakmica sa Izraelom u Beogradu da bude odlučujuća. Ne treba leteti na krilima prošlosti i biti nerealan. Svi smo takmičari, imamo veliko samopouzdanje i veru u sebe, ali znamo šta je realnost evropske košarke, znamo ko stoji na drugoj strani ispred nas, koliki je motiv svih koji igraju protiv Srbije, kako bi se dokazali. Uvek imaju motiv više protiv nas. Uvek je veliki motiv da se igra protiv najboljeg. U sportu je to normalno, a na nama je da svim mogućim oružjem branimo to što smo zasluženo zaradili do sada - zaključio je legendarni Sale Nacionale.

Mi želimo puno sreće i njemu i njegovim košarkašima u derbiju sa reprezentacijom Grčke, koja nas je, da podsetimo, letos pobedila na Kritu.

BONUS VIDEO:

Branko Lazić pred Grke

Stefan Jović pred Grke

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.