Ludi dogovor NBA lige i FIBA! Najveće zvezde najjače lige sveta neće igrati za američku reprezentaciju!
Foto: Pixabay

novi poredak

Ludi dogovor NBA lige i FIBA! Najveće zvezde najjače lige sveta neće igrati za američku reprezentaciju!

Očekuju nas neverovatne promene koje ne uključuju samo američke košarkaše
Objavljeno:

Svetska košarkaška federacija i NBA liga postigle su dogovor po kojem će igrači iz najjače košarkaške lige na svetu igrati za svoje reprezentacije samo na velikim takmičenjima.

To uključuje košarkaše svih nacionalnosti, ne samo Amerikance.

S tim u vezi, Košarkaška asocijacija Sjedinjenih Država najavila je da će u kvalifikacijama u kojima njihova reprezentacija bude igrala boje reprezentacije braniti košarkaši iz Razvojne lige.

Takav slučaj će biti u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2019. godine, kroz koje će Amerikanci morati da prođu, iako su aktuelni šampioni. Tim će birati poseban komitet u kojem će, između ostalih biti generalni menadžeri Bruklin Netsa i Majami Hita Trejdžan Lengdon i Adam Sajmon, kao i izvršni potpredsednik košarkaških operacija Hjuston Rokitsa Geršon Rosas. Do sada je dogovor bio takav da NBA klubovi nisu mogli da zabrane svojim igračima da igraju za reprezentaciju. Međutim, bilo je slučajeva u kojima su savetovali svoje igrače da se tokom leta posvete pripremi za narednu sezonu i propuste obaveze sa nacionalnim timom. Najsvežiji primer za to je Nikola Jokić, kojem Denver Nagetsi ne brane da igraju za Srbiju, ali je njegov trener Majk Meloun rekao da bi više voleo da propusti Evropsko prvenstvo.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.