ZLATKO DALIĆ: Navijao sam za Srbiju! Hteo sam finale između vas i nas! Igrači su non-stop gledali Đokovića!
Foto: Reuters

Šta će mu reći u Hrvatskoj

ZLATKO DALIĆ: Navijao sam za Srbiju! Hteo sam finale između vas i nas! Igrači su non-stop gledali Đokovića!

Selektor Hrvatske spušta loptu posle dočeka koji je izazvao velike kontroverze

Objavljeno:

Selektor Hrvatske, Zlatko Dalić centralna je ličnost ovih dana u čitavom svetu, a ne samo regionu.

Čovek koji je doneo "vatrenima" istorijski uspeh plasmanom u finale Svetskog prvenstva, bio je totalni anonimus široj javnosti kada je prošle jeseni postao hrvatski selektor, a sada je trener kome se divi čitava planeta.

Posebnu pažnju je skrenuo i svojim ponašanjem na dočeku reprezentacije posle Mundijala, posebno u Srbiji, jer je on naveden kao jedan od onih koji su pozvali Marka Perkovića Tompsona, proustaškog pevača čije pesme veličaju antisrpstvo, a zatim ga poveo i na svoj doček u Varaždinu.

Zlatko Dalić kaže da ne deli ljude na Srbe i Hrvate, već na dobre i loše
Zlatko Dalić kaže da ne deli ljude na Srbe i Hrvate, već na dobre i loše foto: AP

- Pesma na kojoj insistiramo „Lijepa li si...” nije negativna i ružna i nema političku konotaciju. Uvek gde god idemo ta pesma nam svira u autobusu, ona govori o ljubavi, zajedništvu, nikom nikad nije palo napamet da to iskoristi u političke svrhe. Ja nisam ni desni, ni levo, ja sam za Hrvatsku, ljubav, i momci su hteli da se peva tako i to je to. Mi smo ipak sportisti, vrhunski, ne bavimo se politikom i ona nas ne zanima. Ne delim ljude na Srbe i Hrvate, već na dobre i loše - rekao je Dalić u intervjuu u "Blic".

Hrvatska je imala i veliki broj navijača u Srbiji tokom šampionata, iako je to izazvalo velike polemike u ovdašnjoj javnosti, a Dalić otkriva da je i on podržavao naše fudbalere.

Zlatko Dalić kaže da je tokom Mundijala navijao za Srbiju
Zlatko Dalić kaže da je tokom Mundijala navijao za Srbiju foto: Reuters

- To je jedini normalan put, politika me ne zanima. Znam ko sam, šta sam, cenim i poštujem druge. Treba da gledamo ko je kakav čovek, a ne da li je Srbin ili Hrvat. To je deplasirano. Dokle ćemo samo negativno? Ne treba da se vraćamo u prošlost, već da gledamo u budućnost.

- Hvala svim ljudima u Srbiji, kao i onima u regionu koji su navijali za nas i davali nam podršku. Nadam se da ste uživali u našoj igri. Pa i ja sam navijao za Srbiju protiv Brazila, želeo sam da u finalu igraju Srbija - Hrvatska, to sam i izjavljivao. Daj Bože da je tako bilo. To je sasvim normalno i tako treba svi da razmišljamo - rekao je Dalić.

Zlatko Dalić ističe da je pravi model za odnose između Srba i Hrvata odnos koji imaju hrvatski fudbaleri sa Novakom Đokovićem
Zlatko Dalić ističe da je pravi model za odnose između Srba i Hrvata odnos koji imaju hrvatski fudbaleri sa Novakom Đokovićem foto: Reuters

On se osvrnuo i na podršku koju je hrvatska reprezentacija imala i od najboljeg srpskog tenisera Novaka Đokovića.

- Igrači su stalno tražili da gledaju njegove mečeve na Vimbldonu. Novaka ne poznajem, ali svaka mu čast na svemu. U Americi smo bili zajedno, slikali se s njim, jedni drugima za vreme Mundijala i Vimbldona davali podršku i tako treba uvek da bude.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Izvor: Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.