DOK KRIMINAL CVETA, ONA GLUMI POMAHNITALU TINEJDŽERKU! Hrvati besni na Kolindu zbog ponašanja na Mundijalu: Da je mogla, dohvatila bi i Putina! (FOTO)
Foto: EPA/Abedin Taherkenareh

NEDOSTOJNO PREDSEDNICE

DOK KRIMINAL CVETA, ONA GLUMI POMAHNITALU TINEJDŽERKU! Hrvati besni na Kolindu zbog ponašanja na Mundijalu: Da je mogla, dohvatila bi i Putina! (FOTO)

U Lijepoj našoj nisu svi oduševljeni Kolindinim performansom

Objavljeno: 14:28h

Ceo svet posle Svetskog prvenstva priča o Kolindi Grabar Kitarović, predsednici Hrvatske, novog vicešampiona planete u najvažnijoj sporednoj stvari na svetu.

Međutim, dok drugi pričaju pozitivne stvari, oduševljeni njenom tinejdžerskom ležernošću, neki Hrvati su poprilično nezadovoljni prikazanim.

Tekst autora Ane Lonjak Božičević, novinarke 100posto.hr prenosimo vam u celosti.

- Jutro nakon dramatičnog finala Svetskog prvenstva u kojem je Hrvatska, nažalost, izgubila od Francuske, moglo bi se sažeti u jednoj rečenici koja kruži društvenim mrežama, a najbolje sve opisuje: Francuzi su osvojili Svetsko prvenstvo, ali Hrvati su osvojili srca sveta. I hvala im, do neba, na tome.

No, to ne možemo reći za hrvatsku predsednicu Kolindu Grabar-Kitarović, koja je opet, da opet, ukrala šou i nije dopustila da finale prođe bez njenog ličnog doprinosa.

Kolinda sa Makronom i Putinom pozdravlja reprezentativce Francuske
Kolinda sa Makronom i Putinom pozdravlja reprezentativce Francuske foto: Reuters

Nakon završetka utakmice prošetala je do centra moskovskog stadiona s francuskim predsednikom Emanuelom Makronom i ruskim predsednikom Vladimirom Putinom i tada je krenula predstava. Frenetična Kolinda nakon što je izgrlila i izljubila sve hrvatske fudbalere, na kraju se doslovno obesila oko vrata Zlatka Dalića, a nakon toga nastavila je da se veša o vrat i francuskim reprezentativcima, sudijama... Ukratko svima. Taktilna Kolinda svako malo dodirnula je i Makrona, a da je mogla dohvatila bi se verovatno i Putina.

Niko jednostavno nije mogao da pobegne iz njenog čeličnog zagrljaja, a cela ta scena u jednom je trenutku postala, uistinu, bizarna. Kolinda se i prema francuskim reprezentativcima odnosila kao majka, grliteljica i strastvena navijačica. A vrhunac njenog šoua bio je kada se dohvatila trofeja pobednika SP-a. Doslovno se bacila na trofej, primila ga s obe ruke i počela da ga ljubi.

Da odmah razjasnimo, nemamo ništa protiv strastvenog navijanja, nemamo ništa protiv pokazivanja emocija, nemamo ništa protiv predsednice, ali imamo protiv jeftinog skupljanja bodova i neprimerenog ponašanja. Jer scena dok Kolinda po ustima prevrće žvakaću gumu, nadamo se da je to bar bila žvaka jer po njenom ponašanju pristajalo bi joj i žvakanje duvana, uistinu je bilo neprimereno.

Nakon toga nastavilo se vešanjem oko vrata, malo suzama, malo smehom i onda vrhuncem - ljubljenjem trofeja. Kolinda je juče izgledala poput zaljubljene tinejdžerke koja se dočepala svog omiljenog benda. Nekako smo svi pomalo strahovali da će u jednom trenutku oteti taj trofej i potrčati sa stadiona s njim u rukama. Neki su u šali čak pitali što bi predsednica napravila da su Vatreni pobedili, nažalost, to nećemo saznati.

Predsednica jednostavno ovih dana ništa nije naučila, a mogla je mnogo toga naučiti od trenera Vatrenih Zlatka Dalića koji je pokazao kako se ponaša vođa, kako treba voditi ekipu i kako u svakom trenutku treba biti odmeren, ponosan, ponizan i da se tako voli i poštuje svoja zemlja.

I nakon završetka utakmice nakon neizmerne tuge koja je zavladala među Vatrenima kada su njihova lica prekrile suze, jedna scena najbolje je pokazala zašto smo mi (tekst je, kao što ste do sada mogli da zaključite pisala Hrvatica prim.aut.) najbolja, ok druga najbolja ekipa na svetu. Iako je iznutra sigurno proživljavao dramu, njegovo smireno i odlučno lice kada se obratio svojim momcima sve je govorilo. Nije tu bilo glumljenja, nije bilo drame već je i u najtežim prvim trenucima pokazao naizmernu odmerenost, odlučnost, ljubav, strast, znanje kojeg krasi svakog vođu. A sve to Kolinda na ovom Svetskom prvenstvu nije imala. Ponašala se kao zabavljačica, zaludela navijačica, neobuzdana tinejdžerka, a ne predsednica jedne male države velikog srca koja rađa velike sportiste. I to je još više neverovatno, jer je reč o osobi koja ima popriličan politički staž u nogama.

Razumemo u jednu ruku zašto su svetski mediji oduševljeni Kolindom, njenom strašću i stilom. Oni ne znaju da tu strast predsednica pruža samo na sportskim terenima. Možda bismo i mi bili oduševljeni njom kada bi s podjednakom strašću s kojima grli fudbalere, inicirala rešavanje problema u zemlji, kada bi kao što je strastveno uhvatila trofej uhvatila se u koštac sa svim kriminalcima koji su pokrali ovu zemlju.

Ne znaju strani mediji da je reč o predsjednici koja je između bezbrojnih bisera smatrala da nije problem što je Zdravko Mamić za nju organizovao razne večere. Ne znaju svetski mediji kakve smutljivce je pozvala na svoju inauguraciju i smatrala da je to sasvim u redu. Ne znaju svetski mediji da je Kolinda svečanu ložu u četvrtfinalu "delila" na samo nekoliko metara s izvršnim direktorom HNS-a Damirom Vrbanovićem, čovekom inače nepravomoćno osuđenim na tri godine zatvora zbog kriminala u Dinamu zajedno sa Zdravkom Mamićem.

Ovako za nas Hrvate ona ostaje samo strastvena navijačica i zabavljačica koja se ne zna ponašati na terenu i skuplja jeftine bodove - piše u tekstu na sajtu 100posto.hr.

BONUS VIDEO Radost Francuza, tuga Hrvata na Exitu posle drugog gola Galskih petlova

(Espreso.co.rs / 100posto.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.