DALIĆ POTPUNO MOKAR POSLE PORAZA: Danas smo ponosni, ali ne smemo da stanemo! Kult mora da se gura dalje!
Foto: EPA/Felipe Trueba

SVE PUCA OD EMOCIJA

DALIĆ POTPUNO MOKAR POSLE PORAZA: Danas smo ponosni, ali ne smemo da stanemo! Kult mora da se gura dalje!

Ako se on pita, ovo mora da se nastavi...

Objavljeno: 21:48h

Selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske Zlatko Dalić ocenio je da je današnju finalnu utakmicu Svetskog prvenstva odlučio jedanaesterac, posle kojeg je Francuska povela sa 2:1. Hrvatska je danas u finalu Svetskog prvenstva izgubila u Moskvi od Francuske sa 2:4. Francuska je povela u 18. minutu autogolom Marija Mandžukića, a izjednačio je Ivan Perišić u 28. minutu.

Francuska je ponovo povela u 38. minutu pogotokom Antoana Grizmana iz jedanaesterca, a dva gola prednosti doneo je Pol Pogba u 59. minutu. Četvrti gol za Francusku postigao je Kilijan Mbape u 65. minutu, a četiri minuta kasnije Mandžukić je postavio konačan rezultat.

- Čestitam Francuzima na osvojenoj tituli svetskog prvaka. Mi smo tužni i ponosni, ali mislim da smo odigrali dobru utakmicu. Presekao nas je penal nakon kojeg je sve bilo teže. Ipak, moramo biti zadovoljni i ponosni na ono što smo ostvarili - rekao je Dalić, prenela je Hina. Hrvatska je plasmanom u finale ostvarila najveći uspeh u istoriji.

- Ostvarili smo najveći uspeh u istoriji hrvatskog fudbala, ali ostaje mali žal za titulom. Ali, to je život, to je fudbal. Francuzi nas nisu iznenadili, oni se brane, idu na kontru. Primili smo dva slučajna gola, prvi autogol i drugi penal - izjavio je Dalić.

Za najboljeg igrača turnira proglašen je njen kapiten Luka Modrić.

- Luka Modrić je zaslužio nagradu. Kada već nismo osvojili titulu, barem imamo najboljeg igrača. Zasluženo. Srećni smo zbog njega. Naš uspeh je ogroman. Napravili smo veliki rezultat, ovo je za istoriju. Kada sve prođe, bićemo svesni šta smo napravili. Nacija mora biti ponosna. Igračima idu sve zasluge. Ovo što sam doživeo sa njima, to je fantazija. Biće mi teško kada se razđemo - rekao je Dalić.

Dalić i Kolinda posle ceremonije dodele medalja
Dalić i Kolinda posle ceremonije dodele medalja foto: EPA/Felipe Trueba

- Žao mi je zbog igrača, zaslužili su da budu prvaci. Moramo biti zadovoljni srebrom. Da nam je neko pre turnira to prihvatio, ne da bismo prihvatili, nego... - dodao je Dalić, preneo je Indeks.

On je rekao da sada ekipa ne sme da stane.

- Uzeli smo tri trofeja u Rusiji, srebrnu medalju, zlatnu loptu i trofej za navijače. Danas smo ponosni što smo Hrvati. Ali, sada ne smemo da stanemo, kult mora da se gura dalje. Vidite koliko fudbal znači. Povici "Hrvatska" na stadionu, gledalo nas je milijardu ljudi. Ma čudo, ljudi hvala vam - rekao je Dalić.

Inače, selektor Vatrenih na pres konferenciju je došao potpuno mokar posle kiše koja je padala tokom ceremonije dodele medalja...

BONUS VIDEO: Radost Francuza, tuga Hrvata na Exitu posle drugog gola Galskih petlova

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.