Otkriveno ko su devojke koje su prekinule finale Mundijala: Lovren hvatao izgrednike i obarao ih na zemlju tokom haosa! (VIDEO)
Foto: Reuters

One stoje iza svega

Otkriveno ko su devojke koje su prekinule finale Mundijala: Lovren hvatao izgrednike i obarao ih na zemlju tokom haosa! (VIDEO)

Reč je o feminističko, anarhističkoj organizaciji poznata po protestima širom Evrope i različitim performansima sa uglavnom političkim porukama

Objavljeno: 21:01h

Dogodio se ogromni incident na utakmici finala Svetskog prvenstva između Hrvatske i Francuske na stadionu "Lužnjiki" u Moskvi.

Grupa navijača među kojima su bili u muškarci i devojke upala je na teren i prekinula meč.

foto: Printscreen/RTS 1

Prema pisanjima svetskih medija, u pitanju su bili članovi organizacije "Pussy riot" koja deluje iz Ukrajine i Rusije, a reč je o feminističkom i anarhističkom pokretu poznatom po političkim protestima širom Evrope.

foto: Reuters

One su u Rusiji poznate po provokativnim i politički motivisanim performansima na javnim mestima po Moskvi, pa kasnije montirane snimke postavjaju na društvene mreže.

foto: Reuters

Angažman grupe je isključivo politički, a muzika je samo jedna od formi njihovog delovanja. Teme kojima se njihovi tekstovi bave su feminizam, LGBT prava, otpor politici ruskog predsednika Vladimira Putina, koga smatraju diktatorom, i veza između Putina i lidera Ruske pravoslavne crkve.

foto: Reuter

Obezbeđenje je brzo uspelo da reaguje i pohvata izgrednike, a u tome im je pomogao i reprezentativac Hrvatske Dejan Lovren koji je uhvatio jednog momka i držao ga i oborio na zemlju dok nije stiglo obezbeđenje.

foto: Reuters
foto: Reuters

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.