DUŠKO TOŠIĆ BEZ DLAKE NA JEZIKU OTVORIO DUŠU: Zašto nije skršio Šaćirija pre gola i šta se desilo pred meč sa Brazilom, pa nije igrao?
Foto: Reuters

Sve je ispričao

DUŠKO TOŠIĆ BEZ DLAKE NA JEZIKU OTVORIO DUŠU: Zašto nije skršio Šaćirija pre gola i šta se desilo pred meč sa Brazilom, pa nije igrao?

Iskusni defanzivac je izneo svoju stranu čitave priče

Objavljeno:

Duško Tošić je neko ko ne uvija mnogo kada priča, već govori ono što mu je na pameti, ono o čemu razmišlja i nema kod njega korišćenja floskula, karakterističnih za fudbalere.

Tako je bilo i posle meča protiv Brazila na Svetskom prvenstvu u kome je naša reprezentacija izgubila i samim time ispala u grupnoj fazi takmičenja, a on je je bez problema rekao da je razočaran što ga selektor Mladen Krstajić nije stavio u tim, baš kao ni Ivanovića i Milivojevića, iako su u prethodna dva meča bili standardni.

Isto je sada ponovio i u razgovoru za "Kurir".

- Pred Brazil, nisam znao da neću igrati, niti mi je selektor nešto rekao. On je taj koji bira sastav, on je taj koji snosi odgovornost bilo pobedili, ili izgubili. Nisam ja Ramos, pa da mi je mesto u timu zagarantovano. Jesam bio razočaran kao i svaki igrač kad ne igra, to je prirodno. Ja mnogo volim Veljkovića i Milenkovića, oni su budućnost našeg fudbala, dobri su momci i pošteno su radili i borili se za mesto kao svaki igrač. Moje mišljenje je da je trebalo da igramo Bane i ja. Ne znam da li bismo pobedili, ali sigurno je da imamo u nogama milion takvih utakmica i da bismo znali kako sa Brazilcima - rekao je Tošić.

Duško Tošić je očekivao da se nađe u postavi na meču protiv Brazila
Duško Tošić je očekivao da se nađe u postavi na meču protiv Brazila foto: EPA/Armando Babani

On se ne plaši da bi zbog toga što javno govori i iznosi svoje stavove mogao da trpi neke posledice.

- Ja sam sve ovo što govorim vama rekao onima kome je trebalo, ne plašim se posledica, svako ima pravo na svoje mišljenje. Nikada se preko reprezentacije nisam prodavao i tražio korist od nje. Mnogo sam ispaštao zbog reprezentacije pošto je volim i ne kajem se i nikada neću. Ne interesuje me šta će neko reći posle ovoga, ali opet kažem, to je moje mišljenje.

Duško Tošić juri za Džerdanom Šaćirijem pre gola
Duško Tošić juri za Džerdanom Šaćirijem pre gola foto: EPA/Laurent Gillieron

Mnogi su mišljenja da je Tošić ostavljen na klupi za meč sa Brazilom, jer je okarakterisan kao krivac za pobednički gol u prethodnom meču koji je postigao Džerdan Šaćiri, jer su mnogi rekli da je trebalo da ga faulira, skrši, dobije crveni karton i tako spreči pogodak.

- Mnogo se pričalo o golu Šaćirija i što ga nisam srušio. Jednostavno ko gleda fudbalski, ko se razume u fudbal, nedopustivo je da budem sam na sredini terena. Mislio sam da će Bleki (Nikola Milenković op.a.) imati taj pas. Iznenadio sam se da je lopta prošla, krenuo sam u trk sa njim, mislio sam do poslednjeg momenta da ću ga stići i blokirati udarac. Na žalost nisam uspeo. Možda sam mogao da ga rušim na 16-18 metara, dobio crveni, oni dali gol iz slobodnog udarca. Lako je sada pričati, a na terenu je bilo teško doneti odluku. Sad, ne tražim neko opravdanje, ali morao sam sprečiti gol. Krivac sam i snosim odgovornost. Žao mi je, kažem opet, morali smo svi biti pametniji u nekim datim momentima - objasnio je Tošić.

Duško Tošić je odlučio da ne ruši Šaćirija kako bi ga sprečio da postigne gol
Duško Tošić je odlučio da ne ruši Šaćirija kako bi ga sprečio da postigne gol foto: EPA/Laurent Gillieron

O tome šta se dešavalo posle utakmice, kako su reagovali igrači, da li je bilo svađa u timu i šta je rečeno na sastanku koji je organizovao kapiten Kolarov, pročitajte u intervjuu na "Kuriru".

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Izvor: Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.