O OVOME SE ĆUTALO, NJEGOV OTAC I BIVŠI SELEKTOR POTVRDILI: Zvali smo Subašića pre 11 godina da brani za nas, ali nas je odbio!
Foto: Reuters

Dugo čuvana tajna

O OVOME SE ĆUTALO, NJEGOV OTAC I BIVŠI SELEKTOR POTVRDILI: Zvali smo Subašića pre 11 godina da brani za nas, ali nas je odbio!

Sadašnji heroj Hrvatske imao je ponudu da izabere drugi nacionalni tim

Objavljeno:

Danijel Subašić je heroj Hrvatske koja igra u finalu Svetskog prvenstva protiv Francuske.

Iskusni golman izrastao je u junaka nacije svojim odbranama tokom Mundijala, a posebno odbranjenim jedanaestercima u penal serijama protiv Danske i Rusije u osmini finala i četvrtfinalu.

Ipak, sve je moglo biti znatno drugačije, i ko zna šta bi se desilo s njim da je prihvatio ponudu koju je imao pre 11 godina da brani za reprezentaciju Bosne i Hercegovine. To je otkrio njegov otac Jovo.

Jovo Subašić je potvdio priču da je njegov sin imao ponudu da brani za drugu reprezentaciju
Jovo Subašić je potvdio priču da je njegov sin imao ponudu da brani za drugu reprezentaciju foto: Reuters

- BiH je htela Danijela, koliko se sećam jednom je i dobio poziv. Moji koreni su iz Bosne, ne znam tačno odakle, ali postojala je mogućnost. Međutim, Danijelu to i nije bilo baš primamljivo, želeo je da brani za Hrvatsku - ispričao je Jovo Subašić, a njegovu priču je potvrdio i tadašnji selektor "Zmajeva" Šener Bajramović.

- Subašića sam zapazio kada je imao 20 godina. Nakon što sam se raspitao može li braniti za nas, stupio sam u kontakt sa Sinovčićem koji je u to vreme bio u Zadru i dogovorili smo se da se nađemo u Zagrebu gde je Zadar igrao utakmicu. Iako je Subašić na tom meču primio sedam golova, odlučio sam da ga pozovem u nacionalni tim, ali na kraju se nije odazvao - rekao je Bajramović.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.