LORIS PRED VELIKO FINALE: Mislim da je važno da se uživa u svakom trenutku, jer je igranje na Mundijalu privilegija!
Foto: Reuters

KApiten kapitenski

LORIS PRED VELIKO FINALE: Mislim da je važno da se uživa u svakom trenutku, jer je igranje na Mundijalu privilegija!

Iskusni golman, kome je ovo treći Mundijal, nije štedeo reči hvale o Hrvatima

Objavljeno: 17:27h

Kapiten Francuske Ugo Loris rekao je danas da je njegova ekipa zatvorena u svom svetu i da pokušava da bude izolovana pred sutrašnje finale Svetskog prvenstva, za koje je rekao da će timu trebati mnogo koncentracije. U Francuskoj vlada euforija i narod i javnost već vide Francusku kao prvaka sveta. Koliko to dopire do igrača i koliko je teško sačuvati se od te euforije? - Da budem iskren, mi smo zatvoreni u nekom svom svetu. Znamo, naravno, šta se dešava u Francuskoj, pogotovo kad smo videli snimke sa ulica, ali daleko od toga da mislim da smo već pobedili. Sutra nas čeka težak protivnik, koji je isto kao i mi zaslužio ovo finale. To je ekipa koja je pokazala kvalitet, karater i trebaće nam velika koncentracija da odigramo dobro - rekao je Loris. Iskusni golman, kome je ovo treći Mundijal, nije štedeo reči hvale o Hrvatima. - Kao što sam i ranije govorio, Hrvatska je demonstrirala svoj karakter, koji je neverovatan. Pokazala je to na ovom turniru, tri puta je prolazila posle produžetka, a to govori da ekipa ima nešto posebno. Ima i igrački kvalitet, naravno, ali ovaj podatak pokazuje da ima i dodatni, specijalni kvalitet. Moraćemo da odigramo na vrlo visokom nivou i spremamo se i fizički i mentalno - rekao je golman "galskih petlova".

Golman Totenhema opisao je i atmosferu u timu. - Mislim da je naš tim vrlo miran. Mislim da od početka turnira nismo u potpunosti shvatili gde smo došli, ali tako je možda i bolje. Znače nam i reči trenera i reči predsednika, obezbedili su nam najbolje moguće uslove, ali nam unutrašnja snaga daje kvalitet. Sutra nas čeka najvažniji meč naših karijera. Bićemo na potrebnom nivou i mentalno i fizički. Moramo da ostanemo u našem malom svetu. Mislim da je važno da se uživa u svakom trenutku, jer je igranje na Mundijalu privilegija - rekao je Loris. Hrvatska je prolazila na penale, a pogotovo se istakao njen golman Danijel Subašić. Da li se spremate i za to? - Mislim da je cilj da se koncentrišemo na jednu stvar, a to je utakmica. Naravno, ako dođe do penala, znamo da je Subašić bio čudesan, ali pre toga nas čeka borba i mnogo energije koju treba da uložimo, bez obzira da li u 90 ili 120 minuta. Mi to znamo, to je bila naša snaga od početka.

Mislim da je pravo vreme da se setimo napora koji smo uložili. Ne želimo da se opustimo. Treba sutra da se nametnemo od samog početka, od prvog minuta i da svojom rešenošću kontrolišemo meč - rekao je Loris.

NOLE UBIJA VREME: Pogledajte kako Đoković igra klikere dok čeka meč sa Nadalom

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.