RAKITIĆ: Krstajić mi je više od brata, svaki dan se čujemo! Nole, navijam za tebe, osvoji i ti Vimbldon, pa da zajedno slavimo!
Foto: Reuters

Poštovanje prema Srbima

RAKITIĆ: Krstajić mi je više od brata, svaki dan se čujemo! Nole, navijam za tebe, osvoji i ti Vimbldon, pa da zajedno slavimo!

Jedan od najboljih hrvatskih fudbalera je uoči finala pričao i o aktuelnim temama u regionu

Objavljeno:

Hrvatska je stigla do finala Svetskog prvenstva, gde će odmeriti snage sa Francuskom u borbi za titulu prvaka sveta.

Jedan od najboljih igrača "vatrenih" Ivan Rakitić izašao je na konferenciju za novinare gde je govorio o predstojećem duelu i najvećoj utakmici u istoriji Hrvatske.

Ivan Rakitić na konferenciji za medije pred finale Svetskog prvenstva
Ivan Rakitić na konferenciji za medije pred finale Svetskog prvenstva foto: EPA/Abedin Taherkenareh

- Jako su ozbiljna reprezentacija, imaju svoje adute, fantastične igrače u napadu i odbrani. Biće jako teško. Najvažnije je da odigramo svoju najbolju utakmicu. Poštujemo ih maksimalno. Biće spremni kao i mi, idemo u borbu, naša želja je ogromna. Daćemo sve od sebe, hoćemo da se nametnemo. Nadam se da neće mirno spavati, da će razmišljati o nama. Sve za zajednički uspeh i uspeh moje Hrvatske. Niko od nas nije bitan - rekao je Rakitić.

Nije izostavio da spomene i jednog od najvažnijih ljudi za njega, kako u životu, tako i u karijeri, a to je srpski selektor Mladen Krstajić, sa kojim je veliki prijatelj i koga smatra članom svoje porodice.

Ivan Rakitć je otkrio da se redovno tokom Mundijala čuo sa Mladenom Krstajićem
Ivan Rakitć je otkrio da se redovno tokom Mundijala čuo sa Mladenom Krstajićem foto: EPA/Peter Powell

- Čuli smo se, najviše s njim od svih koji nisu deo hrvatske reprezentacije. Za mene je jedan od najbližih prijatelja. Više mi je od brata. Pratim ga, volim ga kao deo porodice. Želim mu mnogo sreće i da ovaj prvi korak koji su napravili bude podsticaj za dalji uspeh - poručio je Rakitić.

Jedna od glavnih tema prethodnih dana u regionu bio je i Novak Đoković, koji je otvoreno podržavao hrvatsku reprezentaciju, što je podiglo priličnu prašinu, a vezista Barselone mu je zahvalio na tome i poželeo mu da i on osvoji trofej na Vimbldonu.

Ivan Rakitć je veliki navijač Novaka Đokovića
Ivan Rakitć je veliki navijač Novaka Đokovića foto: EPA/Abedin Taherkenareh

- Noletu, pre svega, kapa do poda. Na Vimbldonu ja navijam za njega. Voleo bih da i on dođe do finala da i on osvoji u nedelju. Za mene je Nole fantastičan i veliki sportista, a još veći kao čovek. Imali smo lep susret u Majamiju, sjajna je osoba, želim mu svu sreću. Ako pobedi na Vimbldonu, slavićemo i mi uz njega - dodao je Rakitić.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.