SRAMOTNI USTAŠKI PIROVI PO BiH POSLE POBEDE HRVATSKE! Deca skandiraju: Nož, žica, Srebrenica! Za dom spremni! (FOTO) (VIDEO)
Foto: AP

Scene koje su obišle region

SRAMOTNI USTAŠKI PIROVI PO BiH POSLE POBEDE HRVATSKE! Deca skandiraju: Nož, žica, Srebrenica! Za dom spremni! (FOTO) (VIDEO)

Slavlje u mnogim gradovima u Bosni i Hercegovini se pretvorilo u fašističke, anti-srpske i anti-bošnjačke mitinge

Objavljeno:

Ponovo su Hrvati uspeli da bace senku na uspeh svojih fudbalera i to ne samo mešanjem politike, već i promovisanjem fašističkih, nacističkih i ustaških ideja.

Širom Bosne i Hercegovine, gde se je većinsko hrvatsko stanovništvo, posle utakmice polufinala Svetskog prvenstva i plasmana Hrvatske u finale, opet je došlo do raspirivanja verske i nacionalne mržnje, vređanja žrtava ratova na ovim prostorima.

Bosanski mediji sa zgražavanjem pišu kako su u Mostaru, gde je u jednoj polovini grada bila mrtva tišina jer su Bošnjaci obeležavali godišnjicu od zločina u Srebrenici, dok su u drugom delu grada, gde žive Hrvati, se slušale pesme Marka Perkovića Tompsona koje prenose uglavnom proustaške stavove, ali i uzvikivale se skandalozne parole "Za dom spremni" i "Nož, žica, Srebrenica".

Slične scene su viđene i u Širokom Brijegu, gde se slavlje takođe u nekoliko navrata pretvorilo u "ustaški pir" na sličan način.


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.