HRVATI MOTIVACIJU ZA RUSIJU TRAŽE U RATU SA SRBIMA: Mediji u komšiluku ponovo huškaju narod pričama iz '90-ih! (FOTO)
Foto: Printscreen/Youtube

DNO

HRVATI MOTIVACIJU ZA RUSIJU TRAŽE U RATU SA SRBIMA: Mediji u komšiluku ponovo huškaju narod pričama iz '90-ih! (FOTO)

Zvezda Real Madrida i najbolji hrvatski fudbaler Luka Modrić je svoju karijeru započeo u Zadru

Objavljeno:

Hrvati pred meč sa Rusima nemaju mira i očigledno više razmišljaju o ratu sa Srbijom nego li o polufinalu Mundijala.

Pred polazak u Rusiju posetili su Vukovar i sa zastavom iz Knina krenuli na put, pa je onda selektor Zlatko Dalić trijumf nad Nigerijom posvetio "braniteljima". Tokom jučerašnjeg dana su prizivali "nogometnu oluju", a sada su otišli korak dalje, pa broje poginule u ratu, koji se završio pre više od dve decenije.

foto: EPA/Shawn Thew

Naime, hrvatski mediji na dan odigravanja utakmice između selekcije njihove zemlje i Rusije podgrevaju atmosferu prenoseći traumatična iskustva reprezentativaca nekadašnje jugoslovenske republike za vreme rata u bivšoj zajedničkoj državi.

foto: EPA/Armando Babani

Zvezda Real Madrida i najbolji hrvatski fudbaler Luka Modrić je svoju karijeru započeo u Zadru, a Večernji list piše da je pozadinu za njegovo preseljenje u taj grad bio rat. Naime, njegovog dedu Luku ubili su pripadnici JNA, pa je njegov otac Stipe porodicu odveo u Zadar.

- Kad smo toga dana čuli rafale, pomislili smo na najgore, da su opet nekog ubili. Tražili smo starog Luku koji je otišao za blagom i pronašli ga mrtvog. Nakon pokopa, roditelji i mali Luka nekako su uspeli da pređu u Zadar. Čim su izišli, odmah su im zapalili kuću - rekao je rođak Luke Modrića, Stanko.

foto: Reuters

Rata se podsetio i Dejan Lovren koji je tokom rata imao dedu u Nemačkoj. On je prebegao iz Kraljeve Sutjeske, prvo u Zenicu kao trogodišnjak, a nedugo zatim u Nemačku. - Mogu reći da smo mi imali sreće. Moj je deda je radio u Nemačkoj i imao je papire pa smo svi mogli da odemo kod njega. Da nismo, ne znam gde bismo završili. Ko zna, možda bismo moja porodica i ja danas bili pod zemljom. Eto, i to je moguće. Jedan od mojih najboljih prijatelja iz srednje škole, čiji je otac bio vojnik, jednog dana je bio sav uplakan. Pitao sam ga što se dogodilo, a on mi je rekao kako mu je tog dana poginuo otac. To je lako mogao biti i moj otac - rekao je Lovren, a prenosi Večernji.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.