HRVATSKA JE U ČETVRTFINALU MUNDIJALA! Drama na penalima u Nižnjem, Subašić spustio roletnu na golu Dancima! (FOTO)
Foto: Reuters

Vatreni drugi put među 8 najboljih

HRVATSKA JE U ČETVRTFINALU MUNDIJALA! Drama na penalima u Nižnjem, Subašić spustio roletnu na golu Dancima! (FOTO)

Luka Modrić će doživotno biti dužnik Danijela Subašića

Objavljeno: 23:34h

Hrvatska je u četvrtfinalu Svetskog prvenstva! "Vatreni" su posle dramatične penal serije uspeli nekako da pobede Dance 3:2, nakon što je posle 120 minuta igre bilo 1:1.

Uh kakva je to drama bila u penal seriji na stadionu u Nižnjem Novgorodu, situacija se menjala iz časa u čas, a na kraju je "fortuna" bila uz hrvatske fudbalere.

Danijel Subašić je odbranio tri penala u penal seriji
Danijel Subašić je odbranio tri penala u penal seriji foto: EPA/Vasil Donev

Danijel Subašić biće slavljen kao heroj u rodnoj zemlji, jer je on najzaslužniji za to što će se "vatreni" naći među 8 najboljih ekipa na Mundijalu drugi put u svojoj istoriji.

Kakav je to bio golmanski okršaj između njega i fantastičnog Kaspera Šmajhela, a kada se sve uračuna obojica su odbranili po tri jedanaesterca.

I Kasper Šmajhel je bio fantastičan, i on je ukupno odbranio 3 penala
I Kasper Šmajhel je bio fantastičan, i on je ukupno odbranio 3 penala foto: EPA/Tolga Bozoglu

Danski golman je doneo svojoj reprezentaciji penale kada je pet minuta pre kraja drugog produžetka odbranio penal Luki Modriću.

Mnogo nesigurnosti je viđeno na obe strane prilikom izvođenja jedanaesteraca, a možemo reći da su samo nijansu više koncentrisaniji bili hrvatski igrači od Danaca.

Luka Modrić će biti večiti dužnik Danijela Subašića
Luka Modrić će biti večiti dužnik Danijela Subašića foto: Reuters

Počelo je sa dva promašaja na obe strane, Eriksena i Badelja, pa su pala 4 gola, od kojih je jedan Modrićev koji je time pokazao da ga onaj promašeni penal u produžetku nije uzdrmao. I onda ponovo po dva promašaja, Lase Šene i Josip Pivarić, ali je potom Subašić ukrotio i šut Jorgensena, a Ivan Rakitić pogađa i donosi Hrvatskoj plasman u polufinale.

Što se tiče celokupnog meča, možemo reći da je imao samo početak i kraj, a sve ono što se desilo između možemo da zaboravimo.

Danijel Subašić brani penal Nikolaju Jorgensenu
Danijel Subašić brani penal Nikolaju Jorgensenu foto: EPA/Vasil Donev

Krenulo je ludo i jako pošto su Danci poveli već u 58. sekundi preko Matijasa Jorgensena, ali je uzvratio već u četvrtom minutu Mandžukić na drugoj strani, i to je bilo maltene sve što smo videli od oba tima sve do same završnice uz poneku sporadičnu šansu i šut.

I onda već opisana drama pet minuta pre kraja drugog produžetka, kada je Rebić ispred sebe imao praznu mrežu a Jorgensen ga srušio s leđa i sprečio da postigne gol posle čega je sudija Pitana pokazao na "belu tačku", ali je Šmajhel odbranio tada udarac Modriću i doneo svojoj ekipi šansu da preko penala izbori uspeh, ali nije uspela u tome.

Lzuka Modrić je promašio penal u produžetku
Lzuka Modrić je promašio penal u produžetku foto: Reuters

Posle 20 godina Hrvatska će ponovo igrati u četvrtfinalu Svetskog prvenstva, a tamo će joj rival biti domaćin - Rusija i taj meč se igra 7.jula.

Slavlje fudbalera Hrvatske
Slavlje fudbalera Hrvatske foto: EPA/RITCHIE B. TONGO

HRVATSKA - DANSKA 1:1, PENALIMA 3:2

Hrvatska: Subašić, Vrsaljko, Lovren, Vida, Strinić (od 80. Pivarić), Rakitić, Brozović (od 71. Kovačić), Rebić, Modrić, Perišić (od 96. Kramarić), Mandžukić (od 107. Badelj).

Danska: Šmajhel, Kjer, Kristensen (od 46. Šene), M.Jorgensen, Dalsgard, Eriksen, Dilejni (od 98. Kron Deli), Knudsen, Poulsen, Brajtvajt (od 105. Sisto), Kornelijus (od 66. N. Jorgensen).

Kostur nokaut faze na Svetskom prvenstvu
Kostur nokaut faze na Svetskom prvenstvu foto: Printscreen/sofascore.com

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.