RUSIJA JE U ČETVRTFINALU! Fenomenalni Akinfejev izbacio Špance sa Mundijala! Baćuške preko penala do 8 najboljih! (FOTO)
Foto: Reuters

Sređeno

RUSIJA JE U ČETVRTFINALU! Fenomenalni Akinfejev izbacio Špance sa Mundijala! Baćuške preko penala do 8 najboljih! (FOTO)

Domaćini će se boriti za ulazak u polufinale

Objavljeno: 19:07h

Rusija je u četvrtfinalu Svetskog prvenstva, a Španija ide kući!

Domaćin je izbacio jednog od favorita za osvajanje Mundijala bolje šutirajući penale 4:3 u penal seriji, pošto je prethodno posle 120 minuta igre bilo 1:1.

Slavlje fudbalera Rusije zbog plasmana u četvrtfinale Svetskog prvenstva
Slavlje fudbalera Rusije zbog plasmana u četvrtfinale Svetskog prvenstva foto: Reuters

Svi oni koji su stidljivo davali šanse ruskoj reprezentaciji pre ove utakmice sada se smeju od uva do uva, jer su "baćuške" napravile veliko iznenađenje, bez obzira na to što su domaćini.

Izbaciti jednog od tri glavna favorita za osvajanje titule je goroman podvig pogotovo kada se uzme u obzir koliko jak sastav ima Španija.

Fudbaleri Rusije slave plasman među 8 najboljih na svetu
Fudbaleri Rusije slave plasman među 8 najboljih na svetu foto: Reuters

Stanislav Čerčesov je izveo tim sa taktikom da se brani i da se po mogućstvu izbore penali i da onda uz pomoć sreće se dođe do trijumfa, a ono što je zamišljeno je na kraju i ostvareno.

Apsolutni heroj čitave Ruske Federacije je golman Igor Akinfejev koji je tokom čitavog meča činio čuda na golu, do ludila dovodio napadače Španije, i zaustavljao maltene svaki njihov šut, a bilo ih je baš mnogo.

Igor Akinfejev je odbranio 2 penala Špancima u penal seriji
Igor Akinfejev je odbranio 2 penala Špancima u penal seriji foto: Reuters

I onda je došao trenutak kada je zablistao - penal serija u kojoj je odbranio čak dva penala, prvo Kokeu, a potom i Aspasu i na taj način vinuo svoj nacionalni tim ka daljoj borbi za trofej.

U toku 90 minuta nije bilo pobednika, kao ni produžetaka, pošto je bilo 1:1.

Igor Akinfejev brani penal Kokeu
Igor Akinfejev brani penal Kokeu foto: EPA/Facundo Arrizabalaga
Igor Akinfejev brani penal Jagu Aspasu
Igor Akinfejev brani penal Jagu Aspasu foto: Reuters

Španci su poveli autogolom Ignaševića, a izjednačio je Artjom Džuba sa "bele tačke" nakon što je prethodno Pike napravio glupost i igrao rukom u svom šesnaestercu.

Tuga među fudbalerima Španije
Tuga među fudbalerima Španije foto: Reuters

Znali su igrači "crvene furije" da su penali lutrija, zato su i želeli da ih izbegnu, da ne dođe do njih, pokušavali su, imali ubedljivo veliki posed lopte, napadali, bili opasniji, ali i ono što je prošlo kroz čvrstu odbranu Rusa, na kraju je zaustavljao Akinfejev.

U penal seriji za Rusiju su pogađali Smolov, Ignaševič. Golovin, Čerišev, a za Španiju Inijesta, Pike i Ramos.

ŠPANIJA - RUSIJA 1:1 - PENALIMA 3:4

Španija: De Hea, Načo (od 70. Karvahal), Pike, Ramos, Alba, Buskets, Koke, Silva (od 67. Inijesta), Isko, Asensio (od 104. Rodrigo), Dijego Kosta (od 80. Aspas). Rusija: Akinfejev, Fernandeš, Kutepov, Ignašević, Kudrjašov, Žirkov (od 46. Granat), Kuzjajev (od 97. Jerohin), Samedov (od 61. Čerišev), Zobnin, Golovin, Dzjuba (od 65. Smolov).

Mundijal 2018, kostur nokaut faze
Mundijal 2018, kostur nokaut faze foto: sofascore.com

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.