SAMPAOLI, BITAN SI KAO BELA BOJICA! Mesi pravi taktiku i drži govor igračima na poluvremenu, a selektor ga pita da li može da ubaci Aguera u igru?! (FOTO)
Foto: EPA/Anatoly Maltsev

Skroz je skrajnut

SAMPAOLI, BITAN SI KAO BELA BOJICA! Mesi pravi taktiku i drži govor igračima na poluvremenu, a selektor ga pita da li može da ubaci Aguera u igru?! (FOTO)

Jasno je da u argentinskom timu selektor se više ni za šta ne pita, nego ima ulogu posmatrača i navijača

Objavljeno: 13:02h

I ono malo uticaja i autoriteta koje je Horhe Sampaoli imao u reprezentaciji Argentine kao selektor, izgubio je posle poraza od Hrvatske, i to se jasno videlo u utorak uveče na meču protiv Nigerije.

"Gaučosi" su slavili golom u poslednjim minutima i tako izborili plasman u osminu finala Svetskog prvenstva, ali se selektor ništa u vezi sa utakmicom nije pitao.

Lionel Mesi se pita za sve u reprezentaciji Argentine
Lionel Mesi se pita za sve u reprezentaciji Argentine foto: Reuters

Lionel Mesi je taj koji "vedri i oblači" svlačionicom i ekipom, i posle snimaka koji su procureli u javnost za vreme meča u Sankt Peterburgu, jasno je i da i on obavlja ulogu selektora i trenera.

Švajcarska je sa bodom sigurna u osmini finala. Kostarika nemotivisana. Pobeda Švajcarske donosi kvotu 1,70. Pogledajte sve MOZZART kvote za meč Švajcarska – Kostarika.

Lionel Mesi drži govor igračima Argentine i određuje taktiku za drugo poluvreme
Lionel Mesi drži govor igračima Argentine i određuje taktiku za drugo poluvreme foto: Printscreen/Twitter/@AshyB12

Još danima pre utakmice se pričalo da su igrači odbacili Sampaolija i da će sami odabrati tim i taktiku za meč sa afričkom selekcijom, a glavni u svemu tome je Mesi.

Tako se na meču sa Nigerijom vidi na snimku iz hodnika u poluvremenu da upravo on drži govor igračima i da im objašnjava taktiku za nastavak utakmice.

Na drugom snimku tokom poluvremena, kada je Argentina jurila gol za pobedu, vidi se u jednom momentu i kako Sampaoli prilazi Mesiju i pita ga da li sme da uvede Serhija Kuna Aguera u igru kao trećeg napadača.

Kada je dobio dozvolu na terenu se našao i napadač Mančester Sitija, a nedugo potom i Markos Roho je postigao pobedonosni gol, a Sampaoli je slavio kao da je ovo lično njegova pobeda, mada izgleda da nije i da je on očigledno samo navijač, ali dobro plaćeni navijač.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.