SAD I MESIĆ I GOTOVINA PROVOCIRAJU SRBE: Ukrstili ruke u simbol albanskog orla u znak podrške Albancima Šaćiriju i Džaki! (FOTO)
Foto: Stefan Jokić/AP/Profimedia

Ovo će podići tenzije

SAD I MESIĆ I GOTOVINA PROVOCIRAJU SRBE: Ukrstili ruke u simbol albanskog orla u znak podrške Albancima Šaćiriju i Džaki! (FOTO)

Internetom kruže fotografije na kojima oni na ovaj način iskazuju podršku

Objavljeno:

Podrška Albancima i Granitu Džaki i Džerdanu Šaćiriju koji su svoje golove protiv Srbije na Svetskom prvenstvu proslavljali pokazivanjem dvoglavog albanskog orla stiže i od određenih ljudi i hrvatske javnosti.

Među onima koji su se solidarisali sa dvojicom reprezentativaca Švajcarske albanskog porekla sa Kosova i Metohije, jesu i nekadašnji predsednik Hrvatske Stipe Mesić i bivši hrvatski general i zapovednik u operaciji "Oluja" kojom je prognano na stotine hiljada Srba, Ante Gotovina.

Na društvenim mrežama kruže fotografije na kojima se vidi kako Mesić uz društvu nepoznate devojke pokazuje dvoglavog orla, dok istu stvar čini i Gotovina u društvu Aljberta Ljaskua.

Podsećamo da su Džaka, Šaćiri, kao i Stefan Lihtštajner kažnjeni novčano od strane FIFA zbog ovakvog načina proslave gola koji predstavlja političku poruku i provokaciju koje su strogo zabranjene u sportu.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.