ZAŠTO SMO MI JEDINI? DA LI SU OVO DVOSTRUKI ARŠINI? FSS objasnio zašto se žalio! U FIFA poslato 7 snimaka koji potvrđuju da je Srbija pokradena!
Foto: AP

Do detalja

ZAŠTO SMO MI JEDINI? DA LI SU OVO DVOSTRUKI ARŠINI? FSS objasnio zašto se žalio! U FIFA poslato 7 snimaka koji potvrđuju da je Srbija pokradena!

Fudbalski savez Srbije se obratio javnosti i obrazložio zašto se žali

Objavljeno: 23:31h

Fudbalski savez Srbije je i zvanično uputio žalbu FIFA zbog arbitraće sudije Feliksa Briha na utakmici između Srbije i Švajcarske, na kojoj je Nemac oštetio naš tim za čist jedanaesterac.

Sporna situacija se dogodila u 66. minutu kada su dvojica švajcarskih defanzivaca vukla i držala Aleksandra Mitrovića.

Međutim, FSS se nije žalio samo na taj detalj, već i na mnoge druge "lakše" previde i greške glavnog delioca pravde koje su bile na štetu našeg tima.

Očigledan trenutak kada Švajcarci prave faul nad Aleksandrom Mitrovićem
Očigledan trenutak kada Švajcarci prave faul nad Aleksandrom Mitrovićem foto: EPA/Armando Babani

Povodom toga su iz naše "kuće fudbala" objavili saopštenje u kome su taksativno naveli zbog čega su se sve žalili FIFA.

- Fudbalski savez Srbije uputio je danas žalbu FIFA posle pristrasne arbitraže nemačkog sudije Feliksa Briha u meču 2.kola Grupe E između Srbije i Švajcarske. Brojni izveštaji vodećih svetskih medija, a posebno video snimci svih spornih situacija u toku meča, govore u prilog činjenici da smo na toj utakmici teško oštećeni. Uz napomenu da nam je nejasno kako je nemački sudija uopšte mogao da bude delegiran da sudi utakmicu između Švajcarske i Srbije, kada je opštepoznato da je jedan od švajcarskih konfederalnih kantona nemački kanton, FIFA smo priložili sve dokaze koji jasno ukazuju na mnoge propuste.

Feliks Brih je glavni predmet žalbe FSS-a FIFA
Feliks Brih je glavni predmet žalbe FSS-a FIFA foto: EPA/Armando Babani

- Posle detaljne analize svih spornih detalja sa utakmice FIFA smo priložili sedam video snimaka koji jasno pokazuju tendenciju u presuđivanju sudije Briha na štetu naše reprezentacije. Na priloženim snimcima jasno se vidi neujednačen kriterijum prilikom dodeljivanja žutih kartona kada je većini naših ključnih igrača olako dodelio javne opomene, a da za iste ili slične situacije to nije činio na drugoj strani. Najteži propust odnosi se na nedosuđivanje kaznenog udarca nad Mitrovićem pri rezultatu 1:1 koji je mogao da prelomi utakmicu u našu korist. Penal koji je ceo svet video, a samo Brih nije, morao je biti predmet VAR analize.

- Na ovom Svetskom prvenstvu VAR tehnologija je korišćena na svim utakmicama i njene prednosti primenjene su u brojnim spornim situacijama. Pitamo se zbog čega je Srbija jedina reprezentacija na Svetskom prvenstvu na čiju štetu je sudija doneo odluku da ignoriše sporne situacije. Ako se uzme u obzir činjenica da je postojala slična situacija i na meču sa Kostarikom, kao i činjenica da je za mnogo blaži prekršaj selekciji Hrvatske u meču protiv Nigerije dosuđen kazneni udarac, koji je potvrđen VAR-om, onda se opravdano postavlja pitanje da li je reč o dvostrukim standardima i da li se VAR sistem upotrebljava selektivno? - pitaju se u Fudbalskom savezu Srbije.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.