Petković se sprema za meč sa Srbijom: Na terenu pokazuješ da li si favorit!
Foto: Reuters

očekuje nas velika borba

Petković se sprema za meč sa Srbijom: Na terenu pokazuješ da li si favorit!

Evo šta selektor Švajcarke ima da kaže o predstojećem meču na mundijalu za svoju reprezentaciju

Objavljeno: 19:06h

Selektor fudbalske reprezentacije Švajcarske Vladimir Petković rekao je danas da njegova ekipa u predstojećoj utakmici protiv Srbije na Svetskom prvenstvu mora da se koncentriše samo na teren i na njemu da pokaže da je favorit.

- Ako želite da budete favoriti, to morate da pokažete na terenu. Uvek želimo da budemo najbolji. Sutra će biti isto tako. Moramo biti fokusirani na teren, jer igramo odličnog tima, s puno individualnog kvaliteta, koji i mi posedujemo -rekao je Petković novinarima u Kalinjingradu.

Švajcarska će sutra od 20.00 u Kalinjingradu igrati protiv Srbije u drugom kolu Grupe E Svetskog prvenstva.

Ekipa Vladimira Petkovića je u prethodne 23 takmičarske utakmice samo jednom poražena, a on je ocenio "da statistika ništa ne znači".

- Ne bismo bili zadovoljni bodom. Mi uvek idemo na pobedu i tri boda. Moramo da budemo koncentrisani na našu igru, da više trčimo od njih, kao što smo uradili protiv Brazila - rekao je on.

U reprezentaciji Švajcarske igra nekoliko igrača poreklom sa Kosova, a novinare je zanimalo da li utakmica protiv Srbije za igrače iz te pokrajne ima veliki značaj.

- Ne želim da pričam o tome. Želim samo da pričamo o fudbalu. Igrali smo sjajan meč protiv Brazila, ali to nije bilo dovoljno protiv njih, zato protiv Srbije moramo još bolje da igramo. Moramo da damo sve od sebe da pobedimo - rekao je Petković.

On je rekao da u ovom trenutku još ne zna koji će sastav izvesti sutra na teren, ali da ko god bude istrčao, mora da pruži svoj maksimum.

Utakmica Švajcarske i Srbije u drugom kolu Grupe E biće odigrana sutra od 20.00 u Kalinjingradu.

BONUS VIDEO: ŠOU U VOZU ZA MOSKVU: Pijani Japanac peva Rusi i Srbi braća zauvek (KURIR TV)

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.